Радмило Јанковић: Кризни штаб и Влада ће ићи у правцу увођења ковид пропусница

3

Стоп ковид терору (Фото: Јутјуб)

Професор Радмило Јанковић, заменик директора Универзитетског клиничког центра у Нишу, рекао је да ће Кризни штаб и Влада ићи у правцу ковид пропусница и оценио да је нецивилизацијски да неко дође у болницу, да не може да се вакцинише из здравствених разлога и да га зарази здравствено особље.

Јанковић је за РТС рекао и да се пацијенти који захтевају хоспитализацију, упућују у Крушевац, пошто Клинички центар у Нишу није у ковид систему и да је у крушевачкој болници десекоструко повећан број пацијената у односу на пре месец дана.

„Ми ћемо се трудити да одржимо Клинички Центар у Нишу у нековид режиму, што је витално важно за пацијенте, али то ће бити тешко“, навео је Јанковић и напоменуо да се у центар у Крушевцу сливају пацијенти из читавог краја.



Он је истакао да се у Србији приближавамо готово 1.000 хоспитализованих пацијената и напомиње да и поред отварања нове болнице у Новом Саду имаћемо оптерећење здравственог система.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Имамо тешке пацијенте, старије који захтевају дуже лечење, млађи имају углавном лакшу клиничку слику, али има и појединаца у тешком стању“, рекао је Јанковић.

Говорећи о почетку школске године, каже да на неки начин треба мотивисати и чак извршити притисак на просветне раднике да се вакцинишу, и можда ће то мотивисати и родитеље да вакцинишу и децу.

Јанковић сматра да ће Кризни штаб, који заседа сутра и влада ићи у правцу ковид пропусница.

„Нешто се мора учинити, мисли да смо достигли максимум са вакцинацијом, не мислим да се сада може још много тога учинити апелима“, навео је и додао да је нецивилизацијски је да неко дође у болницу, да не може да се вакцинише из здравствених разлога и да га зарази здравствено особље.

Прочитајте још:  Kорона-пасош: Путовање само уз дигитални идентитет?

Највише вакцинисаних – између 70 и 79 година, бар једном дозом вакцине против коронавируса, налази се међу грађанима старости између 70 и 79 година – 78,6 одсто.



У популацији између 18 и 24 године вакцинисано је 15 одсто, 33,6 одсто међу грађанима старости између 25 и 49 година, а 49,9 одсто међу онима од 50 до 59 година.

Када су у питању деца млађа од 17 година, против коронавируса је вакцинисано 0,3 одсто.

Јанковић је рекао да је једна ствар безбезност, а друга ефикасност. Према његовим речима, показало се да су вакцине безбедне, али по броју хоспитализованих показало се да је Фајзерова вакцина много ефикаснија.

„Ја се бојим да они који су примили у јануару или фебруару вакцине да то није сада више довољно и мислим да треба да приме и трећу дозу, ти људи су одмах примили прву дозу и мислим да није проблем вакцинисати их“, истакао је доктор Јанковић.

Говорећи о мотивацији младих, каже да су Енглези имали велике акције вакцинација на стадионима великих клубова и апеловао на младе да не потпадају под утицаје, јер тренутно у овој ситуацији резултат ће бити само губитак живота.

[table id=1 /]



(Фонет)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Радмило Јанковић: Кризни штаб и Влада ће ићи у правцу увођења ковид пропусница

  1. После другог рата капои су дављени у клозет јамама а курве окупаторске шишане на нулу и голе ктранисане, посипане перјем … је ли неко одговарао од улице која им је судила и пресудила? НИЈЕ, баш као што сада ковид криминалцима нико не суди за безакоње. Шта чека ковид криминалце и судије које не суде криминалцима?
    Чека их Суд улице и то џабе ће им бити суђено, неће имати судских трошкова адвоката, такси … кад улица пресуди ту жалбе не помажу … а пресуда ће бити праведна, ако народ нема стомака за улично извршење из затвора треба пустити легије невоља они ће то урадити врло инспиративно својим бившим послодавцима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *