Вучићев пријатељ и брат наоружава тзв. Војску Косова!

1
Вучић и Ердоган (Фото: Сајт председника Турске)

Вучић често и веома поносно истиче да му Ердоган није само велики пријатељ, већ и брат. Никад му није замерио што је главни агитатор независног Косова, а аутобусе из Турске (фирма блиска Ердогану) увек радо купује милионима евра из буџета, иако су због техничког квара на кочницама имали бројне инциденте, а и понуде европских произвођача су биле много повољније и аутобуси квалитетнији.

Министар одбране у тзв. Влади Косова, Арменд Мехај, похвалио се након службене посете Анкари, да је договорена испорука војне опреме Приштини од стране Турске. Реч је о тактичким оклопним возилима типа „Вуран“ и „Кирпи“, а договорена је испорука 14 возила.

Мехај је додао да високе техничке и тактичке карактеристике ових возила и њихова изузетна покретљивост пружају врло високу балистичку заштиту од мина, као и повећану носивост и унутрашњу запремину, те да пружају изванредне перформансе у широком спектру изазовних терена и климатских услова.
– Један од мојих краткорочних оперативних циљева је јачање војних капацитета за извођење одбрамбених и међународних операција очувања мира и стабилности – нагласио је Мехај.

Све ово долази након што је Вучићев пријатељ и брат, недавно изјавио како предано ради да што више земаља у свету призна Косово као независну државу.

– Где год постоје потлачене државе, ми смо ту да помогнемо, а једна од ових земаља је Косово. Сада 114 земаља признаје Косово и желимо да се тај број повећа – истакао је Ердоган.

Током јула Косово је са Турском потписало уговор о куповини 14 војних возила оклопљених оружјем. Тада је саопштено да је КБС уговорио куповину четири возила типа „Вуран“, док је осталих десет типа „Кирпи“, чија би испорука из Турске требало да буде завршена почетком наредне године.

Оба типа возила производи турска компанија „БМЦ Отомотив“ у сарадњи са највећом фирмом одбрамбене опреме „Аселсан“. Иначе, ова возила већ неко време користе турске снаге безбедности и имају високу покретљивост и издржљивост, а могу да раде у тешким временским условима и на веома неприступачном терену.

Подетимо, тзв. Косовске безбедносне снаге сваке године од Вучићевог пријатеља и брата Ердогана добијају донацију од око 100 милиона турских лира (око 9,7 милиона евра), којом се онда уговара куповина војне опреме.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Директно

1 Коментар

  1. […] Вучић често и веома поносно истиче да му Ердоган није само велики пријатељ, већ и брат. Никад му није замерио што је главни агитатор независног Косова, а аутобусе из Турске (фирма блиска Ердогану) увек радо купује милионима евра из буџета, иако су због техничког квара на кочницама имали бројне инциденте, а и понуде европских произвођача су биле много повољније и аутобуси квалитетнији, пише Васељанска. […]

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.