КОЈУ ЈЕ ТО ПОЛИЦИЈСКУ АКАДЕМИЈУ ЗАВРШИО? МУП ПОТВРДИО: Вулин пуковник полиције

5

Александар Вулин (Фото: 021)

Након навода да је министар полиције Александар Вулин себи доделио чин пуковника, реаговало је Министарство унутрашњих послова, које је у саопштењу навело да је министру утврђен одговарајући чин полицијског службеника.

МУП је у саопштењу навео да реагује „поводом злурадих и нетачних тврдњи одређених медија и политичара да је Вулин, како ти медији и политичари кажу, ‘себи приграбио чин пуковника полиције’“.

„У складу са Законом о полицији и Правилником о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Министарству унутрашњих послова, који је донет у јуну 2018. године, радно место министар унутрашњих послова разврстано је у радно место полицијског службеника у статусу овлашћеног службеног лица. У складу са тим законским и подзаконским прописима, а узимајући у обзир радни стаж, министру је утврђен одговарајући чин полицијског службеника. Напомињемо да је исто правило важило и за претходне министре унутрашњих послова, јер је то радно место увек било у систему полицијских службеника“, навео је МУП.



У објашњењу кабинета не стоји који је то радни стаж остварио пуковник Вулин, у којој то области је заблистао и коју је то полицијску академију завршио, а није ни војску служио (наравно да се не рачуна две недеље резерве), па је добио звање официра. Колеге официри полиције, нека вам је уздравље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Познато је да Вулин дечачке снове остварује носећи униформе најпре војске, после и полиције, али да се потписује као пуковник – превише је и од њега!

[table id=1 /]



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Ништа чудно, има и горих примера. Калигула је свог коња поставио за конзула, ште не би вулин био пуковник?

  2. Стекао док се крио испод тетка мирине сукње од војске и ратшта па се од досаде прешмркао и тако му се смучио женски род па променуо полне навике

  3. Вулини који се далеке 1481. године први пут у писаним документима спомињу у Шибенику, др Велимир Михајловић “Српски презименик”, али и “Крушедолском поменику” од 15-17 века, насељавали су простор Далмације, Бос. Крајине и Војводине. Спомиње нас Милош Црњански у трећем делу “Сеоба”.Као и код осталих Срба има нас и било нас је и добрих и мање добрих, углавном нисмо лоши, тако бар други кажу о нама. Једина фукара која нам је осрамотили и братство и презиме је друг министар Александар Вулин.

    1. и, шта сте учинили да га контактирате по рођачкој линији и да му предочите да његово понашање није конструктивно?

      некада су се те ствари решавале унутар братства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *