Одличан пласман српских шахиста на првенству Европе у Рејкјавику

0

Велимир Ивић (Фото: Шаховски савез Србије)

У току Отворено појединачно првенство Европе у Рејкјавику у шаху на коме, у конкуренцији 180 играча из 36 шаховских федерација, наступају двојица најталентованијих српских
велемајстора.

19- годишњи Велимир Ивић и 17- годишњи Лука Будисављевић. После 4 одиграна кола Велимир Ивић се налази на деоби 14. места са 3 освојена поена, док је Будисављевић на деоби 34. места са
2,5 поена.

Треба нагласити да је Ивић сјајно започео такмичење са 3 победе у прва 3 кола, да би у 4. колу изгубио партију од Давида Наваре, најбољег чешког шахисте у последње 2 деценије. Без обзира на овај пораз Веља је задржао шансу за одличан пласман на крају турнира.




Најмлађи српски велемајстор Лука Будисављевић је победом над Данцем Јакобсеном дошао у прилику да се прикључи водећима. После 4 одиграна кола са максималним учинком води Јерменски велемајстор Роберт Ховханисјан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У петој рунди Ивића (рејтинг 2571), црним фигурама, очекује тежак задатак против натурализованог Немца Нисипеануа (2671), док ће се Будисављевић (2495) белим фигурама састати са азербејџанским шахистом Абасовим (2656). Отворено првенство Европе у Рејкјавику завршава се 5. септембра.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *