ВАКЦИНИСАЋЕМО СЕ СВАКЕ ГОДИНЕ: Докторка Беговић предвиђа како ће у будућности изгледати борба против короне

3

(Фото ЕПА/ ARSHAD ARBAB)

Говорећи о трећој дози вакцине, рекла је да неке студије препоручују да се као бустер прими иста вакцина као у прве две дозе, док друге препоручују мешање вакцина. Открила је да су се до сада као најефикасније показале комбинације Астра-зенеке и Фајзера. Беговић наводи да већина земаља нема довољно вакцина за комплетно становништво, па трећу дозу препоручују најугроженијим, најрањивијим категоријама, особама са ослабљеним имунитетом.

– Што се тиче треће дозе вакцине, видим да и Амерички центар за контролу болести и Светска здравствена организација препоручују трећу дозу пре свега људима који су имуно компромитовани, да се они први заштите. Већина земаља нема довољно вакцина за комплетну популацију и одлучују се наравно да прво заштите оне најугроженије, али и оне који су у контакту са великим бројем људи – здравствене раднике, људе који раде у просвети”, објашњава Беговићева.




Говорећи о мешању вакцина, наводи да ту владају подељења мишљења.

– Амерички центар за контролу болести и СЗО сматрају да би требало примити трећу дозу исте вакцине као претходна два пута, наравно, ако је претходно све протекло у реду. С друге стране, постоје студије и земље као што су Канада, Италија, Шпанија, Немачка које апсолутно промовишу мешање различитих типова вакцина, али не све. Оно што се зна јесте да Астра-Зенека са Фајзером даје изузетно јак имуни одговор. Али свака вакцина има своје за и против”, објашњава гошћа Београдске хронике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање – да ли ћемо се вакцинисати сваке године, одговара:

– За сада ове године претпостављам да хоћемо, видећемо каква ће ситуација бити идуће године, навела је Беговићева и додала да ће трећу дозу вакцине примити у току наредних дана.

Прочитајте још:  Суботица - народ се дигао на ноге: Нећемо мигранте одјекује градом (Видео)

[table id=1 /]



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ВАКЦИНИСАЋЕМО СЕ СВАКЕ ГОДИНЕ: Докторка Беговић предвиђа како ће у будућности изгледати борба против короне

  1. Ха, ха … вакцинисаће вас улица гекнулих од “вакцина” и то само једном за ВЈЕККККК ВЈЕКОВААААА АМИНННН

  2. Ова несрећа од спикера нема везе са науком. она само телали шта јој нареде.
    али – хвала њојзи на вестима са ратишта. треба се позиционирати.

    но, не треба осуђивати гласнике, ни када лоше вести доносе. али овој спикерки треба дати до знања да је сматрамо спикерком, а не докторком.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *