Америчке трупе би могле да се повуку и са Косова и Метохије

0

Бондстил (Фото: Јутјуб)

Повлачење америчких трупа из Авганистана изазвало је отворено задовољство у Србији, али се тренутно могућност одласка трупа САД са Косова не сматра реалном у кратком року, преноси „Коха“ писање аустријског листа „Ди Пресе“.

Наводи се да се повлачење америчких трупа учинило као могуц́ност која се може очекивати и на другим местима.

Додаје се да иако су о затварању војне базе Бондстил недалеко од Урошевца редовно разговарале америчке дипломате и политичари, „српски снови о потпуном повлачењу САД са Косова изгледају нереални“.



Празне касарне Бондстил, како се наводи, би могле бити испуњене Авганистанцима, бившим војним особљем САД у Авганистану, а први контингент је већ стигао на Косово, за које је америчко присуство гаранција за безбедност и државност коју Београд не признаје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсећа се да је након сукоба на Косову присуство међународних трупа Кфора смањено са почетних 50.000 војника на садашњих 3.578, а да сада САД имају други контингент од 624 војника на Косову.

[table id=1 /]



Косово онлајн

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *