Ен-Би-Си: Америка шаље на КиМ осумњичене за повезаност с талибанима

0
талибани

талибани

САД планирају да на Косово и Метохију пошаљу најмање две особе које су прихватиле из Авганистана, како би их тамо подвргнуле даљим проверама, јер постоји сумња да су повезане са талибанима, јавља Ен-Би-Си (НБЦ).

Извори те америчке телевизије рекли су да ће те особе бити послате на КиМ ради даљих провера, али да то не значи да оне нужно представљају претњу.
Исти извори су навели да САД тако поступају из предострожности и да је неки податак о тим особама – њихово име, порекло или број мобилног телефона – изазвао довољно забринутости да им не може бити дозвољен боравак у САД док не буду обављене додатне провере.




Ен-Би-Си, позивајући се на те изворе, тврди да ће и сви други који су евакуисани из Авганистана, а који изазову сличну забринутост такође бити послати на Косово и Метохију.

Више од 30.000 особа евакуисано је из Авганистана у САД, до сада је око 10.000 њих било на додатним проверама, а од тога око 100 због могућих веза са талибанима или терористичким групама, наводи Ен-Би-Си.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За две особе од тих 100 потребно је још додатних провера.
Портпарол америчког Министарства правде одбио је да коментарише те информације.

[table id=1 /]



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *