Британско вакцинационо саветодавно тело одбило је данас да да зелено светло за вакцинацију деце старе између 12 и 15 година

0

(Фото: ЕПА)

Британско вакцинационо саветодавно тело (ЈЦВИ) одбило је данас да да зелено светло за вакцинацију деце старе између 12 и 15 година, јавља Би-Би-Си.

Међутим, ЈЦВИ је препоручило влади да размотри још нека питања, укључујући и промене до којих може да дође у школама, додаје британски медиј.

Министри из Велике Британије су питали водеће медицинске стручњаке да провере да ли оваква препорука доприноси равнотежи (у вакцинацији).

Деца узраста између 12 и 15 година која имају придружене болести, моћи ће да добију вакцине, а има их око 200.000 у Уједињеном Краљевству.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лекари су констатовали да деца са хроничним болестима срца, плућа и јетре су у много већем ризику од ковида него деца без придружених болести.

Одбијање дозволе за вакцинацију здраве деце базира се на забринутости око изузетно ретке нуспојаве након примања Фајзерове вакцине, која може изазвати упалу срчаног мишића, преноси Танјуг.

Би-Би-Си додаје да је, с обзиром на то да су деца у најмањем ризику од ковида, ЈЦВИ одлучио да би вакцинација донела „маргинални добитак” и да због тога нема довољно доказа да се понуди масовна имунизација деце.

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *