На Харварду савет за вере предводи атеиста – аутор књиге „Добро је без бога“

0

И НА Западу многи као да се утркују у процењивању да фијаско у Авганистану – води урушавању НАТО.

У тој безмало хорској кукњави чују се и суморнији гласови: пред нама је крај Запада.

Један од таквиг гласова припада Роду Дрејеру, реномираном америчком хришћанском публицисти и аутору више књига.А он сународнике упозорава:

«Запад губи тло под ногама. Ово што се догодило (у Авганистану) је самоубиствено. Рука Америке усмерила је киџал у меки стомак Запада“.

Ако Дрејер и претерује, на његово претеривање треба обратити пажњу.НАТО је војна машина чији ремонт је могућ. А шта је самоубиство Запада у целини?

Дрејер наводи да се Запад као систем бар током последњих 100 година градио око своје англосаксонске осовине. А поводом Авганистана је дошло дотле да је премијер Велике Британије Борис Џонсон пуних 36 сати узалуд покушавао да телефонски разговара са Џоом Бајденом.

За то време су већ започели повлачење својих трупа из Авганистана, а Дрејер још упозорава:

. «Запад се `вртио` и око хришћанског система вредности. Први европски досељеници у Америки толико ус се бојали да ће њихови проповедници бити неписмени да су основали Харвард који је потом постао светски познати универзитет. Међутим, протеклих дана је његов Савет капелана (у којем су свештеници и представници разних религија) једногласно избарао за свог председника атеисту Грега Епстејна, аутора книге «Добро је без бога». Сваки коментар је сувишан».

Заиста је сувишан…

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!ИЗВОР: http://fakti.org

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.