Портпарол талибана за немачки “Билд”: Желимо да Немачка има најбољи могући дипломатски однос са нашом новом владом

0

Забихулах Муџахид

Портпарол талибанског покрета Забихулах Муџахид изјавио је за немачки “Билд” да канцеларка Ангела Меркел има посебно место у Авганистану и позвао је у посету.

Муџахид је поручио да талибани желе да направе потпуно безбедно окружење у Авганистану у којем ће се сви светски лидери осећати комфорно.
“Желимо да направимо потпуно моћно и безбедно окружење у Авганистану које ће прихватити све земље света и у које ће сви светски лидери веровати. Немачки званичници би требало да дођу у посету нашој земљи, а за Ангелу Меркел имамо посебно место”, рекао је Муџахид.

Он је нагласио како су јаки односи са Немачком од изузетне важности за Авганистан, пренео је портал Клиx.ба.



“Ми, пре свега, желимо добре односе са Немачком. Исламски Емират биће влада свих Авганистанаца и желимо да Немачка има најбољи могући дипломатски однос са нашом новом владом”, истакао је Муџахид.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је поручио како је Немачка нарочито потребна Авганистану у здравственом сектору који је угрожен пандемијом и ратним дешавањима.

“Желимо да нам Немачка помогне у хуманитарном сектору. Потребни су нам и у здравственом сектору, требају нам и у сектору образовања и инфраструктуре”, поручио је портпарол талибанског покрета.

Иако Берлин још није признао нову талибанску владу, Немачка је изразила спремност да пружи хуманитарну помоћ Авганистану.

[table id=1 /]



(Танјуг)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *