Немачки амбасадор у Кини мистериозно преминуо после само две недеље посла

0
на Немачку

Немачка амбасада у Кини (REUTERS/Carlos Garcia Rawlins)

Немачки амбасадор у Кини Јан Хекер, који је био бивши спољнополитички саветник канцеларке Ангеле Меркел, преминуо је изненада, мање од две недеље након преузимања дужности.

Хекер (54) је 24. августа предао акредитиве у кинеском министарству иностраних послова, речено је друштвеним медијима Ројтерсу у амбасади у Пекингу. Узрок смрти још није потврђен.

“Жалим за губитком веома цењеног, дугогодишњег саветника за дубоку хуманост и изузетну професионалну стручност”, рекла је Меркел, која је изразила шок због те вести, у коментарима које је њен портпарол поставио на Твитеру.

У кинеској престоници, портпарол министарства иностраних послова Ванг Венбин такође је изразио саучешће, на питање о смрти.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Шокирани смо сазнањем о изненадној смрти амбасадора Хекера, који је од преузимања функције активно радио на промоцији кинеско-њемачких односа”, рекао је он на редовном брифингу за медије.

Кина би пружила помоћ Хекеровој породици и амбасади, додао је он.

Хекер се појавио “срећан и у реду” када је прошлог петка у својој кући у Пекингу приредио догађај о немачком уметнику Јосепху Беуису, рекао је гост на том догађају.

Заставе Немачке и Европске уније вијориле су се у понедељак на пола копља у амбасади у Пекингу.

Хецкер је допутовао у Кину 1. августа, саопштила је амбасада, и као и сви доласци, морали би да проведу време у карантину, као мера предострожности због коронавируса.

Превод: Васељенска

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *