Авганистанци очајни, продају све што имају – чак и рођену децу

0
Авганистан (Foto: EPA/ RONALD WITTEK)

Толика је журба да се прода и побегне или, једноставније, да се прода и опстане. Очајни Авганистанци продају све што имају само да би премостили за наредни период, гладовање је досегло толики максимум да продају и рођену децу.

Међу повицима трговаца који су се трудили да снизе цене које су тражили очајни Авганистанци који су дошли да продају све што поседују, у „понуди“ је била и четворогодишња девојчица.

Вредност Авганистанаца је опала откад су Талибани заузели Kабул, па је „купац“ за дете понудио око 170 фунти.

Њен отац, сломљени полицајац који је покушавао да спречи глад седмочлане породице, држао је да своју ц́ерку прода за око 420 фунти.„Радије бих умро него да продам своју ћерку“, каже Мир Назир. „Али моја смрт не би спасила никога у мојој породици. Kо би хранио моју другу децу?“

Мир Назир је изгубио посао у полицији у Газнију и побегао је у Kабул са супругом и петеро деце дан пре него што су Талибани заузели главни град.

Сада је чувар, али, његова кирија премашује плату коју тренутно зарађује. Породица је била гладна и решења није било на видику.

Мир Назир је имао поруку:

„Немојте да мислите да се разликујем од вас. Немојте да мислите да нисам волео дете које сам донео на свет, немојте да мислите да нисам узнемирен од саме помисли да продам своју ц́ерку – једноставно не видим шта друго могу да урадим.“

Док спољашњи свет „мири“ са успоном Талибана, хаоса евакуације и срама повлачења под вођством САД-а, Авганистанци су вец́ кренули у суочавање са далеко већом претњом: страшно сиромаштво и баук гладовања.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!IZVOR: THETIMES.CO.UK

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.