Очигледно je да постоји добра веза између врха власти и случаја “Јовањица”, Било питање дана када ће Колувија изаћи на слободу

0

(Фото: Printscreen minrzs.gov.rs)

Уредник недељника “Време” Филип Шварм оценио је у Дану уживо да постоји “нека добра веза” између врха садашње власти и случаја “Јовањица”. “Када је Владимир Ђукановић Ђука један од адвоката Колувији, а он је и председник скупштинског Одбора за правосуђе, онда је то снажна порука правосуђу и јавности. А када то што говори Ђукановић, на известан начин понавља и сам Александар Вучић, онда видите шта је политичка воља. Ако збројите један и један, добијете да ова власт, из нејасних разлога, жели да читав овај случај буде гурнут ад акта”, истакао је Шварм.

Подсетимо, Апелациони суд у Београду укинуо је власнику пољопривредног имања „Јовањица“ Предрагу Колувији, који је оптужен за узгој марихуане, и одредио му кућни притвор уз наногицу.

„Владимир Ђукановић Ђука је део ове власти и његово понашање у случају Кулувије спада у напредњачко радикалску тактику, да су они и власт и опозиција. За све оно што је криво, криве су претходне власти и неки људи у институцијама, а напредњаци су уништили све институције у Србији. Дакле, Ђукановић је нападао делове правосуђа, делове полиције или неке политичке ривале (Небојши Стефановићу) за које му је речено да их напада са највишег места. То су све спаковали у неком ‘компоту’ који има везе са западним службама и завером против Србије“, истакао је Шварм.



Додаје да је Ђукановић „таргетирао“ своје непријатеље за које му је било речено.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„То је стара напредњачка матрица којом су уништили институције и делове полиције који не желе да раде како се од њих тражи, него који се држе закона“, нагласио је Шварм.

Прочитајте још:  РТ: Вучић "не може обећати" ништа по питању антируских санкција

Према његовим речима, читава прича власти око афере Јовањица је имала идеју да се случај потпуно разводни, онда да се крене да се одуговлачи, „и на крају да уђе у застару, или нешто слично“.

„Било питање дана када ће Колувија изаћи на слободу“



„То је та кампања. Она је била јасна још раније. Ми смо у Времену почетком септембра томе посветили број, али је још тада било врло јасно да је било питање дана када ће Колувија изаћи на слободу, односно прећи у кућни притвор“, навео је уредник „Времена“.

Сматра да су на овакву одлуку суда имале утицај и изјаве председника Србије Александра Вучића о овом случају.

„На неки начин, наногица коју је Колувија добио је била у складу са оним што је Вучић рекао. Када имате ту врсту односа са најјаче позиције у држави, потпуно је јасно куда читава ситуација иде, и како то треба да се одвија“, подвукао је Шварм.

Оценио је да је притвор Колувији трајао предуго, као и да су током читавог случаја вршене опструкције адвоката и још неких других делова правосуђа.

„Верујем да ће се овај поступак јако дуго вући и решавати, и плашим се да он може да нестане као вода у пустињи“, рекао је Шварм и додао је циљ режима да читав случај гурне под тепих и да га обесмисли.

Подсећа на фотографије садашњег министра полиције Александра Вулина и Предрага Колувије, као и да је веома интересантно да од великог броја имања у Србији, Вулин одабере баш Јовањицу за посету.

„Дакле, очигледно да ту постоји нека добра веза између Јовањице и садашњег напредњачког режима“, закључио је Шварм.

Прочитајте још:  Србија изручила Русији лажног зубара и преваранта

[table id=1 /]



(Н1)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *