ДНР И ЛНР ПОСТАЛЕ ЈЕДНА ТЕРИТОРИЈА: Склоњен гранични прелаз у Дебаљцеву

2
Донбас (Фото: РИА Новости)

Дана 1. октобра, на граници ДНР и ЛНР, почели су значајни радови – демонтажа прве царинске испоставе на граничном прелазу Дебаљцево.

Радови се обављају у склопу имплементације Уговора о стварању јединствене царинске територије и развоја економске интеграције између ДНР и ЛНР -а, који је ступио на снагу дан раније, 30. септембра.

Представници царинске службе Министарства прихода ДНР тачно у 10:00 (по локалном времену) почели су да демонтирају баријере, рестриктивне знакове и друге структуре на прелазу Дебаљцево.
Луганск је потврдио да су запослени у Државном царинском одбору ЛНР од 1. октобра престали да врше царинску контролу на граници са ДНР.

Поменути споразум, поред укидања царинских испостава, предвиђа увођење заједничке царинске тарифе у републикама, јединствену процедуру за регулисање спољнотрговинских активности, јединствену методологију за статистику спољне и међусобне трговине, јединствено законодавство у област царинског уређења, укључујући идентична правила за утврђивање царинске вредности робе итд.

До сада су царинарнице радиле на сва четири контролна пункта за аутомобиле: Дебаљцево, Снежноје, Никишино и 759. километар ауто-пута М-03.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Правда

2 Коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.