ДНР И ЛНР ПОСТАЛЕ ЈЕДНА ТЕРИТОРИЈА: Склоњен гранични прелаз у Дебаљцеву

2

Донбас (Фото: РИА Новости)

Дана 1. октобра, на граници ДНР и ЛНР, почели су значајни радови – демонтажа прве царинске испоставе на граничном прелазу Дебаљцево.

Радови се обављају у склопу имплементације Уговора о стварању јединствене царинске територије и развоја економске интеграције између ДНР и ЛНР -а, који је ступио на снагу дан раније, 30. септембра.

Представници царинске службе Министарства прихода ДНР тачно у 10:00 (по локалном времену) почели су да демонтирају баријере, рестриктивне знакове и друге структуре на прелазу Дебаљцево.




Луганск је потврдио да су запослени у Државном царинском одбору ЛНР од 1. октобра престали да врше царинску контролу на граници са ДНР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поменути споразум, поред укидања царинских испостава, предвиђа увођење заједничке царинске тарифе у републикама, јединствену процедуру за регулисање спољнотрговинских активности, јединствену методологију за статистику спољне и међусобне трговине, јединствено законодавство у област царинског уређења, укључујући идентична правила за утврђивање царинске вредности робе итд.

До сада су царинарнице радиле на сва четири контролна пункта за аутомобиле: Дебаљцево, Снежноје, Никишино и 759. километар ауто-пута М-03.

[table id=1 /]



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ДНР И ЛНР ПОСТАЛЕ ЈЕДНА ТЕРИТОРИЈА: Склоњен гранични прелаз у Дебаљцеву

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *