ТЕШКО НАМА! Сенилни Бајден подржао приступање Западног Балкана ЕУ

0

Џо Бајден

Амерички председник Џозеф Бајден је разговарао са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен о Западном Балкану, и том приликом је изразио снажну подршку наставку процеса приступања земаља овог региона Европској унији, наводи се на званичном сајту Беле куће.

Бајден је током јучерашњег телефонског разговора са Фон дер Лајен потврдио и своју подршку Европској унији, кључном партнеру Сједињених Америчких Држава, и своју посвећеност наставку примене резултата постигнутих на самиту САД и ЕУ у јуну, наводи се у саопштењу Беле куће.




Они су разговарали и о важном послу америчко-европског Савета за трговину и технологију, који се састао у Питсбургу 29. септембра, како би се обезбедило да правила која регулишу глобалну трговину и кључне и нове технологије, буду укорењена у демократским вредностима и тржишним принципима.


Прочитајте још: 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бајден је нагласио важност омогућавања прекограничног протока података и изједначавања услова у међународном пореском систему.

Амерички председник је такође поздравио обновљену сарадњу САД и ЕУ у вези са ковидом-19 и предузимање корака за решавање климатске кризе, уочи самита КОП-26 у Глазгову касније овог месеца.

Председник Бајден је такође нагласио важност блиске сарадње САД и ЕУ у Индо-Пацифичком региону.

[table id=1 /]



Танјуг

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *