Финска привремено укида давање Модернине вакцине мушкарцима млађим од 30 година због опасности од упале миокарда

0

Финска је кренула стопама суседа и привремено је укинула употребу вакцине против коронавируса америчке компаније Модерна за мушкарце млађе од 30 године због опасности од срчане упале.

„Скандинавска студија показала је да мушкарци млађи од 30 година, којима је дата вакцина Модерне, имају мало повец́ан ризик од развоја упале миокарда“, саопштио је фински Институт здравља и додао да су упале миокарда благе и пролазне јер се излече за неколико дана, али ипак постоји ризик.



Финске власти навеле су да се мушкарцима млађим од 30 године препоручује друга доступна вакцина Фајзер-Бионтек и да се привремено укида употреба вакцине Модерне.

Шведска је у среду из предострожности суспендовала вакцину Модерне за млађе од 30 гоодина, док су Данска и Норвешка саветовале да млађи од 18 година не би требало да примају ту вакцину, због ризика од упале миокарда и перикарда после друге дозе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



(Бета)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *