АМЕРИЧКА НУКЛЕАРНА ПОДМОРНИЦА СЕ ЗАКУЦАЛА У ОБЈЕКАТ ПОД ВОДОМ: Мистерија на шта је налетела у Јужном кинеском мору! Има повређених!

1

(photo credit: IDF SPOKESMAN’S UNIT)

Америчка подморница са нуклеарним погоном ударила је у суботу објекат под водом у Јужном кинеском мору, потврдила су два званичника одбране.

У несрећи је повређено неколико морнара на броду УСС Конектикет, рекли су званичници. Ниједна од повреда није опасна по живот, наводи се у саопштењу америчке Пацифичке флоте.

Није јасно шта је подморница класе Сиволф (Сеаволф) могла да погоди док је била под водом.

“Подморница је и даље у сигурном и стабилном стању. Нуклеарно погонско постројење и просторије УСС Конектикета нису оштећени и остају потпуно оперативни”, наводи се у саопштењу.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Инцидент ће бити истражен.” Америчка морнарица није прецизирала да се инцидент догодио у Јужном кинеском мору, само да се догодио у међународним водама у индо-пацифичком региону.

Несрећа се догодила док су тензије између САД и Кине нарасле због упада кинеске војске у тајванску Зону интеграције ПВО (АДИЗ).

Подморница Конектикет је деловала у водама око Јужнокинеског мора док су САД и њихови савезници изводили велику међународну демонстрацију силе у региону, познату као Керијер страјк груп 21 (Carrier Strike Group 21). У вежби су учествовали бродови из САД, Велике Британије, Јапана, Аустралије, Канаде и Холандије, укључујући три носача авиона.

У суботу је 39 кинеских војних авиона, укључујући борбене авионе и транспортне авионе, ушло у тајвански ваздушни простор. Два дана касније, Кина је послала 56 авиона у року од 24 сата.

[table id=1 /]



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “АМЕРИЧКА НУКЛЕАРНА ПОДМОРНИЦА СЕ ЗАКУЦАЛА У ОБЈЕКАТ ПОД ВОДОМ: Мистерија на шта је налетела у Јужном кинеском мору! Има повређених!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *