НОВЕ БАРИКАДЕ НА СЕВЕРУ КИМ: Огорчени упадом РОСУ, Срби блокирали пут код Звечана и у Северној Митровици

0

Грађани су у знак револта поставили барикаде, блокирајући тако пут у селу Рударе код Звечана и у Северној Митровици код Техничке школе. Тиме је блокиран саобраћај на делу магистралног пута Приштина – Лепосавић – Рашка, односно из јужног и северни део Митровице.

Упркос томе што је ситуација мирна грађани су револтирани, а како је за „Новости“ рекао Небојша из Рудара, „јутрос није стигао ни да доручкује, а специјалци РОСУ су уперили дуге цеви у њега“.

Иначе специјалци РОСУ су јутрос око 08.30-09.00 упали на више локација у Звечану и апотеку у Северној Митровици, што је изазвало огрочење грађана који су се окупили, али су их специјалци РОСУ засули сузавцем, ђок бомбама и гађали бојевом муницијом.



Од десет повређених грађана најтеже повреде задобио је Срећко Софронијевић из Звечана, коме је урађена хируршка интервенција у КБЦ у Косовској Митровици, где му је извађен метак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Софронијевић је у стабилном стању.

Рамуш вређао нападнуте Србе и назвао их хулиганима и бандитима

ПРЕДСЕДНИК Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је, након данашње акције полиције на северу Косова и Метохије и у региону Приштине и Пећи, да “институције” треба бескомпромисно да реагују против оних који нападају “полицију” и да тзв. влада лажне државе Косово треба да појасни зашто је у време изборне кампање предузета таква акција.



– Нико нема право да дигне руку на (тзв.) косовску полицију. Хулигани и бандити морају бити затворени и држава мора бити бескомпромисна према њима. Свако ко нападне (тзв.) косовску полицију и наруши јавни ред мора добити казну коју заслужује – навео је Рамуш Харадинај у објави на Фејсбуку.

Прочитајте још:  ТАЈНЕ ЈУГОСЛОВЕНСКИХ ПОЛИТИЧАРА Сведочење из прве руке: Не дају ништа, а хоће све!

Истакао је да је “влада” дужна да објасни зашто се одлучила за такву акцију током предизборне кампање за локалне изборе.

– Ако је могуће, требало би уклонити сваку дилему да су те радње можда спроведене ради изборних ефеката – поручио је Харадинај.

[table id=1 /]



Novosti / Косово онлајн

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *