Рио Тинто

Питање за милијарду долара. Били смо убеђени да је одговор једноставан. Наравно, наш, српски, без да добијемо и један једини долар. Ипак, да ли је баш тако? Ризикујемо да се после овог увода на нас сручи лавина гнева, али не од патријарха који ће, ако је наш, прекинути ћутање и обратити се и нама и васколиком српству. Нападе очекујемо од тзв. „бранитеља“ СПЦ, па и самог патријарха, јер ко смо ми: противници пројекта „Јадар“, Линглонга, зајачке душегубке, крупањске спалионице, борске катаклизме… Ми смо само Божије слуге и несумњиви верници СПЦ.

Већ после протеста, који је удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“ одржало у Лозници 29.7.2021, један од лозничких свештеника, презвитер Милош Петровић, нас је прозвао и назвао, и то после литургије, „секташима и терористима“. А зашто? Зато што смо на протесту изјавили транспарент: „Цркво наша, зашто ћутиш док звери кољу твоје стадо?“, који је од учесника протеста одлично примљен, пре свега од стране верника. Ето, то је засметало, као и наша искрена борба против пројекта „Јадар“ и Рио Тинта. Свештенику Милошу, сивој еминенцији цркве Покрова Пресвете Богородице у Лозници и клирику либералних црквених схватања, напротив, није засметало ниједно зло нити издајство од властодржаца Србије. Многима стварно никад неће бити јасно зашто неки службеници-свештеници СПЦ себе поистовећују са истом мислећи да су они сами по себи институција.




Зашто посумњасмо да је патријарх данашњи и српски? Ево зашто: написали смо нашем патријарху српском два писма (половином јула и августа ове године) да се изјасни по питању отварања рудника у Јадру, али од патријарха добисмо само мук. А били смо убеђени да ћемо бити удостојени одговора, било каквог. Молбе наше биле су да се огласи и да не оћути несрећу која се надвила над Рађевином, Јадром, Бором, Зрењанином и васколиким српством. У нашим молбама није било ни политике ни економије, само вапај за опстанком.

Прочитајте још:  Француски радио: “Становници долине Јадар под претњом да буду протерани”

Обавештени смо да су се нашем патријарху после нас обратили и грађани Зрењанина, академици и већи број интелектуалаца, са сличним молбама. Али од патријарха само ћутање и ћутање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Патријарше српски, а коме ћете се обраћати, у ово зло време, ако не свом народу? Отишли сте на Егзит да благословите ту накараду од назови фестивала. Да ли је збиља тамо излаз за српску омладину, ако сви знамо каквом се иконографијом окитио тај назови фестивал и шта значе подигнуте руке омамљених посетилаца са сотониним знаком?

Освештасте задужбину извесног Палме из Јагодине (праве палме су оне које расту поред мора). Крштавате унуке властодржаца ове наше Страдије док се по таблоидима спочитава покршатавање деце чији родитељи о томе нису ни били обавештени.

Примате ватерполисте, кошаркаше итд, чак и Милораду Вучелићу, комунисти и атеисти, дадосте високо црквено одликовање орден Светог Саве Како објашњавате, побогу, патријарше наш, чиме га он то заслужи? Да ли тиме што често воли да позира иза великог портрета његовог идола, револуционара Че Геваре? Да ли се питате да ли београдска патријаршија на чијем сте челу, никада нећемо рећи Српска Православна Црква, како је говорио свети Јустин Ћелијски, може мирне савести и чистог образа изађи пред највећег и најсветијег Србина Светог Саву?




Нисте нашли времена, као што смо Вас молили у писму, да нас примите у госте да поразговарамо о проблему пројекта „Јадар“, али сте зато 2016. године похрлили у Асизи на јубиларни 30. јеретички молитвено-мировни сусрет, где сте као митрополит и изасланик Светог Архијерејског Синода одржали излагање на тему „Молитва и корени мира”. Том приликом сте усхићено и радосно љубили руку римском папи и клањали му се до земље, чиме сте осрамотили Српску Православну Цркву и наш народ.

Прочитајте још:  После Цеце Бојковић и Секе Сабљић и Петар Божовић позвао народ на устанак против Рио Тинта: Сви у Пионирски парк 11. септембра

Знамо, а то зна и цела Србија, да сте упознати са пројектом „Јадар“, и да ће он, ако се оствари, уништити не само Рађевину и Јадар, већ и Ваљево, Дивце, Уб, Љиг, Мионицу, Прањане, Јагодина и тако све до Врања, док се у Крупњу отвара спалионица медицинског и другог отпада из увоза.

Незванично смо сазнали из патријаршије да Ви не сматрате да је пројекат „Јадар“ духовно, већ економско питање. Да ли знате да се древна богомоља у Горњим Недељицама, подигнута пре 315 година, посвећена светом великомученику Георгију, као и гробови око цркве, налазе на ободу планираног рудничког комлпекса? Угрожена је задужбина Св. краља Драгутина из 13. века манастир Троноша и низ других светиња. Пројекат „Јадар“ итекако би требало да се тиче и Вас и осталих владика, пошто ће нам Рио Тинто узети 11% територије Србије, када се поред Јадра и Рађевине урачунају све територије на којима се планирају истраживања и екпслоатација литијума, што ће довести до егзодуса становништва и уништења животне средине.

Знамо да знате да ће Велика Британија, САД, Немачка и други коначно решити српско питање, које покушавају да реше још од Берлинског конгреса 1878. и поступити према нама исто као ономад према недужним аустралијским Абориџинима и северноамеричким Индијанцима.




Ето, ти наши, како каже наш вођа, „пријатељи“, нису могли да то ураде ни 1914. ни 1941. ни 1999, али сад им се пружила прилика, а све уз помоћ српских властодржаца. А ви ћутите, патријарше наш српски, и ћутите. Ето, зашто се увукла сумња у нас, па се питамо чији је српски патријарх. Сигурно знате, патријарше наш, да се ових дана у свим електронским медијима Србије приказује гебелсовски спот Рио Тинта, а у писаним медијима се оглашавају хвалоспеви о „благостању“ које ће нам донети пројекат „Јадар“. Позива нас Рио Тинто, уз благослов српских властодржаца, да спасавамо свет тако што ћемо стати пристати на колективно нестајање.

Прочитајте још:  Рио Тинто брине Вучића само због рејтинга

Питамо Вас, да ли ови сулуди пројекти домаћих издајника и страних корпорација попут Рио Тинта, Зиђина, Линглонга имају Ваш благослов? Ако им нисте дали благослов, а ћутите, није ли то исто? Ми смо очекивали од Вас да добијемо благослов за борбу против зла које се урушило на Србију и да будете први на бранику своје вере и отечества, као што су радили Ваши претходници на трону Светог Саве и многе владике и свештеници. Присетимо се само не тако давне конкордатске борбе 1937. године, када је Српска Православна Црква на челу са патријархом Варнавом, Св. владиком Николајем и владиком шабачким Симеоном успела у намери да покрене дотад необавештен и пасиван народ и определи га на своју страну, што је резултирало да се после силних протеста и крвавих глава онемогући конкордат са Ватиканом.

Српски патријарше, народ Вас чека и иште Ваш благослов да се активно укључите у борбу против свеопштег зла које је снашло нашу државу: отимања вековних територија, наметања Новог светског поретка, обавезне вакцинације, ЛГБТ агенде, екуменизма, апостасије, абортуса, пада наталитета, уништења животне средине, распродаје домаћих ресурса, миграната, отимање деце од биолошких родитеља итд… Докажите делима да сте достојни трона Светог Саве!

На Покров Пресвете Богородице, лета Господњег 2021.

Удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“

[table id=1 /]



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “ЧИЈИ ЈЕ СРПСКИ ПАТРИЈАРХ?

  1. Sta misliti o patrijarhu koji rimskom papi, inace istaknutom sotonisti i cionistickom agentu u Vatikanu, ljubi ruku? Patrijarh “srpski” cuti i ne oglasava se povodom agresevine kampanje nametanja vakcinacije gradjanima Srbije i sveta vakcinama (ako se iste uopste mogu nazavati vakcinama) koje sadrze celijske linije ljudskih fetusa, odnosno abortiranih beba, vakcina za koje su nezavisni istrazivaci koji nisu pod kontrolom “zmijine” SZO utvrdili da sadrze stetni grafen-oksid koji zgrusava krv i koji ima magneticna svojstva te je dobar prijemnik elektromagnetnih talasa sto znaci da “vakcinisani” dobijaju svoju IP adresu i mogu se ako ne sada onda u bliskoj buducnosti povezati preko 5G mreze sa satelitima i globalnim sistemom vestacke inteligincije gde bi isti ti “vakcinisani” (cipovani) prakticno postali robovi u svetskoj mrezi digitalnog nadzora. Zasto taj isti patrijarh, povodom duse-pogubne vakcinacije, svoje stado nije javno upozorio na Hristove reci: “Koji podje da sacuva dusu svoju na ovom svetu izgubice je, a koji izgubi dusu svoju na ovom svetu Mene radi i Jevandjelja onaj ce je sacuvati.” – sacuvati za Zivot Vecni. Taj isti patrijarh cuti i povodom ulaska Rotsildovog Rio Tinta na prostor Srbije kojeg su podanicke i izdajnicke vlasti docekale sirom otvorenih ruku, a zna se da je judeo bankarska porodica Rotsild jedna od vodecih porodica koja vekovima radi na stvaranju Novog poretka i nikome dobro ne misli.
    U Svetom Pismu, u knjizi proroka Zaharije pise: “Tesko pastiru nikakvom koji ostavlja stado!” Ali nismo mi tu da sudimo jer Gospod veli: “Ne sudite da vam se ne sudi.” Gospod ce na kraju svakome uzvratiti po veri i delima njegovim i svima nam se valja javiti na Sudu Hristovom. Danas istinski hriscanin nece ici za necijim najamnicima i za pastirima nikakvim, vec za Pastirom koji dusu svoju polozi za ovce svoje i koji rece: “Ja moje znam i moje mene znaju i za Mnom idu, ne poznaju glasa tudjega; i Ja cu im dati Zivot Vecni.”

  2. Ако овај неуки народ, којег само Бог може да воли, не разуме и ћути, што бар браћа Руси не реагују на овог паписту? Ако успеју да нам униште цркву, у потпуности ће уништити Србију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *