Од вечерас у 22 сата обавезне ковид пропуснице у угоститељским објектима

1
(Фото EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS)

У складу са одлуком Кризног штаба за борбу против корона вируса, од данас у 22 сата обавезно је поседовање ковид пропуснице за боравак у свим угоститељским објектима у затвореном простору.

То се односи на све угоститељске објекте и ковид пропуснице биће од 22 сата обавезне у ресторанима, кафићима, баровима и свим сличним објектима.

Данас ће такође почети контрола ковид пропусница, а новчано кажњавање од понедељка.

Председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић изјавила је да ће око 2.400 инспектора свих 46 инспекција контролисати ковид пропуснице.

Обрадовићева је за РТС рекла да су све инспекције укључене у надзор над применом обавезе да се у угоститељским објектима мора имати ковид пропусница.
„Оно што јесте важно да нагласимо је да ће вечерас и током сутрашње вечери бити саветодавни надзор, а од понедељка постоји могућност кажњавања, односно писања прекршајних налога”, истакла је Обрадовићева, преноси Танјуг.

Поручила је грађанима да не треба да се плаше и да не постајемо полицијска држава.

„Инсистирамо само на томе да људима који су вакцинисани олакшамо живот, да добију неке бенефите, да могу много лакше да се крећу, а онима који нису да укажемо на значај вакцинације и да ће после вакцинације моћи лакше да функционишу на јавним местима и затвореним просторима”, рекла је министарка.

Додала је и да су у претходна два дана обављене посебне едукације за све инспекције и да неће бити дозвољено да у надзор иду инспектори који ниси вакцинисани.

Нагласила је да ће инспекцијска контрола бити само супервизија, а да су организатори и власници угоститељских објеката у обавези да исконтролишу своје госте, односно да утврде да ли они имају код себе дигитални сертификат.
„У тренутку када покажу сертификат, кју-ар код ће обичном камером на мобилном телефону проверити или ковид редар или инспектор, уколико покаже да је зелено моћи ћете да останете, уколико покаже црвено нећете моћи да останете”, објаснила је Обрадовићева.

Навела је да ће локал у којем се не поштује та мера морати да буде испражњен на 24 сата.

„Ако се наредног дана понови исти случај, наравно идемо даље у ригорознију меру – иде новчано кажњавање од 300.000 за правна лица, нешто мање је за одговорна лица и 5.000 динара за грађане који се не придржавају мера”, рекла је Обрадовић.

Додала је да је контрола у свим местима максимално појачана, али да ће најјача контрола бити у пет градова – Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Суботици.

Обрадовићева је апеловала на свест грађана да поштују мере, да не траже рупу у закону и надзору и позвала их да се вакцинишу.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!1 Коментар

  1. Tzv. „Covid propusnice“ su antihristovi ausvajsi koje sotonisticke sluge namecu narodu. To je samo pocetak. Ide se na ukidanje papirnog novca i uvodjenje digitalne valute na globalnom nivou tako da niko nece moci ni kupiti ni prodati, osim ko ima „zig zveri“. Vernima preostaje iskljuciti se iz takvog sotonistickog sistema koji nece dugo potrajati jer se priblizi Carstvo Bozije

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.