ДОЛАЗИ ПРОПАСТ, НЕСТАШИЦЕ, ГЛАД! Падаће долар, евро, динар… Ево шта да радите са новцем! (ВИДЕО)

0
Бранко Драгаш

Налазимо се у сукобу цивилизација, пред сломом једне западне цивилизације. Иде један потпуни слом финансија света, како долара, евра, тако и нашег динара, изјавио је економиста Бранко Драгаш. Гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст, додавши да долазе пропаст, несташице и глад.

Како је рекао, разлог томе је то што је све „базирано на нереалној економији“.

– Ако зарађујеш 100 евра, можеш да трошиш 100 евра. Србија на 100 евра троши 200 евра, Европска Унија на 100 евра троши 300 евра, а Америка на зарађених 100 евра троши 1.000 евра. Тај систем не може да се ресетује, тај систем мора да пропадне. И отуда смо добили пандемијски корпоративни фашизам – казао је он.

Он је закључио да је ово „криза неолибералног капитализма и социјалистичке америчке државе“.
– Они више нису капиталистичка земља. Они су отприлике као оно 1993. године, када је Слободан Милошевић штампао валуту без икаквих покрића, и дошло је до хиперинфлације – упоредио је Драгаш.

Он је дао и савет шта треба радити са новцем и како предупредити оно што долази.

– Најважније је бежати из папира. Број 1: нека буде код вас новац, а број 2: бежати из папира – казао је економиста, а детаљније његове савете, међу њима и онај на које услове кредита можете пристати, можете погледати у емисији.

Према његовим речима, суштина глобализације је корпоративни фашизам, те да „не може неолиберални капитализам да изађе из ове своје пропасти“.
– Суштина решења је да мораш да вратиш средњу класу, куповну моћ обичног народа. Похлепа, болесна похлепа, један посто најбогатијих у Америци има примања као 50 одсто најсиромашнијих људи. Међутим, иста позиција је и у Русији. Тамо један посто зарађује као 57 одсто сиромашних. То је та врста тоталитарног политичког система. Исти случај је у Европској унији – указује он.

Драгаш је поручио да не треба излазити на изборе, јер су сви избори намнештени, и бојкот је то једини начин да се режим склони.

– Немој ни за кога да гласаш, једноставно тражимо нову опцију, а то је непосредна демократија, контрола буџета од грађана. Ниједан динар не можеш да трошиш док ми грађани не будемо одлучили како ћеш да трошиш. Тог тренутка, неће више да се баве политиком. Они се баве политиком зато што им је то бизнис. А дођи на тржиште и покажи своје знање? Не могу. Они су неспособни, лењи, неинтелигентни, они не могу да издрже – истакао је економиста.
Он је рекао да је спреман да изазове председника Вучића да пред камерам покаже да ради заиста 20 сати.

– Он каже, ради по 20 сати. Ево, изазивам Вучића, ајде да укључимо камере. И ујутро у 05.00 сами ја и он, крећемо било где по свету, да видимо ту његове радне навике. Они немају никакве радне навике, то се односи на све њих од 90-их до данас – казао је Драгаш.

Према његовим речима, сав тај политички олош и паразитски слој мора се склонити.

– Живимо у потпуно криминализованом друштву, где краде од оног у месној заједници, до онога на врху. Такав систем крађе је постављен да он потпуно уништава друштво – огорчен је Драгаш.

Као један део решења, навео је да нам је потребна банка која ће финансирати извознике, а од увозника само оне који раде супституцију увоза.

Много тога још можете сазнати ако погледате емисију.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Правда, Н.Б.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.