Весна Веизовић: Како се изборити за слободу у корона логору Србија!

2

Сутра кад без ковид пропусница не буде могло уопште да се уђе у кафиће, без обзира на радно време, да ли ће власници потпуно затворити? Ако хоће, е то је већ оптимистична солидарност која води у сложну грађанску непослушност, али која не треба да стане у кафићима већ свугде! У свакој продавници, пекари, фирми, руднику, хотелу, електрани, банци, болници, школи, свугде где је људски фактор неопходан, где још увек људи нису замењени машинама!

Када је на светлост дана изашла Орвелова 1984. сматрана је научно-фантастичним романом. Данас, стварност је премашила све границе фантастике, до те мере да фантастика као појам више и не постоји.

Додуше, не слажу се сви. Увек има оних послушних идиота несвесних да играју игру система. Попут плашљивих бубалица и цинкара из школе, увек добрих и спремних да испуне било који захтев, ма колико сулуд и штетан био по њих саме, само да докажу како су „они добри“.

Има и оних других, уплашених верника светог телевизора, којима и нека апсурдна, чак очигледно неистинита тврдња, само ако је дошла из уста било које будале са ТВ-а, постаје апсолутна истина.Један од аргумената зашто се треба одмах вакцинисани изнео и председник Америке, Џозеф Бајден, рекавши да земље са високим степеном од опасности урагана, одмах треба да вакцинишу своје становништво.

Иако изнето није ни у каквој вези једно са другим, овакве примедбе су непобитно тачне јер су изговорене на телевизији!

У Србији овакве тврдње могу доћи и из уста особе обучене као смрдибуба, и иако је персона очигледно особа са низом психичких проблема, њен интегритет је неповредив јер она говори са свете телевизије и то са националном фреквенцијом.

Није битно ни то што у кризном штабу седи група плаћених фармако убица који из дана у дан мењају ставове по питању мера које ће предузети, а које делују, односно не делују, у зависности од потребе властодржаца и оних који управљају овим марионетама. Ипак, једна ствар која је сигурна и којој се полако примичемо јесте потпуна контрола становништва, слична ако не и гора од Орвелове замисли из 1984-те.

У суботу су увели корона пропуснице.

И тако увели још једну поделу међу народ, на оне црвене и зелене, односно вакцинисане и невакцинисане. Иако је потврђено, чак и са светих телевизора да вакцина није заштита, већ наводно само ублажава симптоме вируса, али да и поред примљене и тзв бустер дозе може да се умре од вируса или од вакцине. Такође вакцинисани осим што могу да се заразе, такође су и преносиоци вируса.Да резимирамо – вакцина не штити од вируса, може да се премине и од вируса и од нежељеног дејства, вакцинисани су преносиоци вируса! Али без вакцине која није апсолутно никаква заштита не може да се добије ковид пропусница!?!?!?!

Зашто? Да ли је оваква подела, кршење основних људских права, између осталог и права на слободу кретања, заиста за наше добро или је у питању пут у неку још луђу 1984-ту где ћемо и за одлазак у тоалет тражити дозволу?

Онај ко мисли да смо је то само фикција, нека за моменат врати сећање у свој живот од пре две године када је овај садашњи тренутак био незамислив.

Неко контролише ваше кретање, приморава вас да примите још увек неиспитани вакцину да бисте данас могли да седите у кафићу после 22 часа а сутра већ да можете да одете на посао или да купите хлеб!

И ту није крај! Ту је само почетак. Данас су се угоститељи солидарисали са народом, неки су позатварали објекте после 22 сата, али то је данас!

Оно што све нас треба да занима јесте: Шта ће бити сутра?

Да ли ће та солидарност бити иста и када пропусница буде важила цео дан? Колико отказа носи то са собом? Колико банкрота, сиромаштва, беде, економске кризе и најважније губитка слободе?Јер реалност је таква да смо данас сви ми затвореници, привидно слободни али уцењени, уплашени и подељени. Тв верници не схватају да те пропуснице које имају данас истичу убрзо, можда ту следећу дозу коју треба да приме неће ни доживети? Наравно да не желим никоме тако нешто, пуно мојих драгих особа је вакцинисано, већина се покајала, неки нису примили трећу дозу јер су увидели превару, прекасно нажалост.

Али где је крај тих уцена и где се назире наша слобода која неће зависти од урађеног теста, од вакцине, она Уставом загарантована слобода?

Овај пут неће је издејствовати неки тамо људи на улици, јер никад ниједним протестом ништа нисмо променили. Видимо да је,без обзира на масу која је на улици, није променила НИЈЕДНА земља на свету.

Али са друге стране сложно грађанском непослушношћу може се сломити сваки систем, свака уцена и издејствовати свака слобода. Управо јер читав систем почива на нама, покретач свега је народ. Само уколико све стане – стаће и ово лудило, уцене а ми, ако ништа бар ћемо вратити ону слободу од пре неколико година…а још ако осетимо колика је сила народа у односу на неколицину контролора света, моћи ћемо и много више, моћи ћемо све!

Важно је знати да ће за многе од нас све стати, пре или касније, или ћемо пристати на добровољно ропство или на неки облик трајне изолације, тако да страх од губитка не треба да постоји јер пристајањем већ смо све изгубили.

Весна Веизовић / Васељенска

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!2 Коментара

 1. Guster, zmija, reptil je edenskom vrtu ponudio fino krsenje osnovnog postojanja ponuduvsi coveku zivot kakav danas imamo, covek je izgubio lepotu zivota, besmrtnost, ali je ostala i dalje bozanska iskra.
  Djavo se nije smirio, preko svojih vladara predpotopno vreme, genetski inzinjering je bio razvijen, preko vakcina radjali su se minotauri i mesavina sa ciljem da unakaze Boziji lik ili iskru u coveku, ali kako spasitelj nije dosao jos uvek u telu djavo je na sve nacine pokusavao upropastiti dnk ljudsku da se ne bi mogao spasitelj roditi.. Ali posle potopa nasledjuje Noje i ostali koji su bili cisti i tako je dosao.

  U danasnjem vremenu nije borba za dolazak spasitelja vec za dusu i vecni zivot
  Niko nece moci kupiti ni prodati do onog ko ima zig zveri ili imena njenog(barkod, papir, sl)

  Ljudi da idu u brda i da ne brinu, zbog odabranih skratice se dani muka

  Nece Bog dozvoliti satanistima da muce dugo, tri, cetiri godine pa ko izdrzi

  Hocemo li vecni zivot dati za tri godine pokazivanje ziga i da nam kazu kad sta mozemo
  odluka je na pojedincu

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.