Париз: Француски Сенат одбио да продужи важење ковид пропусница до 31. јула 2022. године

0
срби

EPA-EFE/IAN LANGSDON

Сенат, горњи дом француског парламента, у којем доминира десничарска опозиција, одбио је да продужи важење ковид пропуснице до 31. јула 2022. године.

Сенат је у четвртак увече, са 158 гласова за и 106 против, одлучио да ковид пропусницу уведену због епидемије коронавируса, продужи само до 28. фебруара.

Оба дома парламента ће покушати наредне седмице да се договоре о заједничкој верзији текста о продужењу ковид пропуснице. У случају неуспешног договора, доњи дом ће имати последњу реч.




Ковид пропусница, која подразумева доказ о вакцинацији, прележаној болести или негативни тест на коронавирус, обавезна је од 21. јула за улазак у здања културе и забаве, а од августа за улазак у већину јавних места.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сенат је одлучио да продужи важење ковид пропуснице до 28. фебруара, датума када ће бити обустављен рад парламента пред председничке и парламентарне изборе.

У Француској у просеку коронавирусом дневно буде заражено око 5.400 људи. Власти очекују релативно мирну зиму, захваљујући високој стопи вакцинације од око 80 одсто.

[table id=1 /]



(Бета, АФП)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *