САД: Компаније „Фајзер“ и „Бајонтек“ ће испоручити америчким властима додатних 50 милиона доза вакцина, због припрема за вакцинацију деце

0
фајзер

Компаније Фајзер и Бионтек саопштиле су да очекују да америчким властима испоруче додатних 50 милиона доза вакцине против ковида-19 до краја априла, услед припрема Америке да започне вакцинацију деце.

Потез компанија уследио је након што су спољни саветници Америчке управе за храну и лекове изгласали у уторак, 26. октобра, да се препоручи одобравање употребе вакцине Фајзер/Бионтек код деце узраста од пет до 11 година. Одлука агенције се још чека.




Уколико вакцинација деце буде одобрена и ако је касније одобре амерички центри за контролу и спречавање заразе, компаније очекују да ће одмах почети са испоруком вакцине у педијатријским дозама од 10 микрограма, као што је то наредила влада САД.

Компаније су додале да у четвртом тромесечју ове или првом кварталу следеће године очекују почетак клиничког тестирања вакцине код деце од две до мање од пет година и од шест месеци до мање од две године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

[table id=1 /]



(Анадолија)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *