Дански министар здравља прети да ће „затворити друштво“ ако се више људи не вакцинише

1

(Фото ЕПА/ ARSHAD ARBAB)

Дански министар здравља прети да ће „затворити друштво“ ако се више људи не вакцинише након што је земља доживела нагли пораст КОВИД-а упркос томе што је више од 75 одсто становништва у потпуности вакцинисано.

Као што смо истакли у понедељак, Данска је управо претрпела погоршање броја случајева ЦОВИД-а од маја, док је репродукција вируса (број Р) такође скочила на 2,01, што је највиши ниво од јануара.

Преко 75 одсто од 5,8 милиона становника Данске је у потпуности вакцинисано.

Упркос чињеници да је 85 одсто људи старијих од 12 година вакцинисано, Данска је видела више од 1.000 случајева КОВИД-а дневно недељу дана заредом.

Сада власти прете да ће „затворити друштво“, према речима портпарола опозиционе странке за здравство Мартина Гертсена, ако више Данаца не прихвати вакцину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




„Ако желимо да Данска остане отворена, морамо имати више људи који ће примити вакцину“, рекао је министар здравља Магнус Хеуницке.

Иако је Хеуницке рекао да ће вакцина остати на добровољној бази, он је злослутно упозорио невакцинисане да њихово одбијање да се вакцинишу „више не функционише“.

Гертсен је рекао да влада крши своје обећање да ће елиминисати закључавање након што се велики део становништва вакцинише, додајући да Хеуницке шаље „потпуно бесну поруку“.

Прошле године, данске власти покушале су да донесу закон који би дозволио принудну вакцинацију, при чему би полиција физички приводила људе и држала их приведене док се не вакцинишу, али се од тога одустало након масовних протеста.

Превод: Васељенска

Извор: Самит њуз

[table id=1 /]

Прочитајте још:  Када су САД обориле ирански путички авион ОДЛИКОВАЛЕ СУ СВОГ ОФИЦИРА: Сада је Техеран донео важну одлуку!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Дански министар здравља прети да ће „затворити друштво“ ако се више људи не вакцинише

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *