Ко је купац зрењанинске фабрике воде

0
(фото:НСПМ)

У ишчекивању да извршитељ закаже продају зрењанинске Фабрике воде арапска фирма Метито, која у Зрењанину треба да започне градњу погона пречистача отпадних вода, наметнула се као нови потенцијални купац фабрике воде.

Према незнваничним информацијама, представници ове фирме током прошлог месеца ноћу су обилазили погон смештен на Михајловачком друму. Да је ноћних посета заинтересованих купаца фабрици воде било констатовано је и у записнику привременог стечајног управника, а нашло се и у решењу Привредног суда Зерењанин, када је обустављен поступак претходног стечаја по захтеву главног повериоца, Ерсте банке.„У судским списима нашла се информација да су фабрику ноћу посећивали заинтересовани купци, бер претходне најаве и одобрења, због чега је стечајни управник имао обавезу да то контролише“ – наводи се у решењу Привредног суда Зрењанин.

На питање листа Данас да ли су заинтересовани да купе фабрику воде, из привредног друштва „Begej water“ доо, које је испостава арапске фирме Метито у Србији, нису одговорили.

Иначе, Компанија „Метито“ спомиње се последњих година као партнер града Зрењанина за послове пречишћавања отпадних вода. У нетранспаретним процедурама које омогућава међудржавни споразум са УАЕ, ово предузеће требало би у Зрењанину да гради погон пречистача оптадне воде, чиме би Зрењанин постао први град у Србији у коме ће бити примењен модел јавно-приватног партнерства у управљању отпадним водама.

„Зрењанину јесте потребан пречистач отпадних вода али до којег ће се доћи на исправан начин, након стручне анализе алтернативних решења, јавне расправе и међународног такмичења понуђача, транспарентно. Овако постајемо екпериментално место за коруптивне послове у вези са водом, с обзиром да је и неуспешно постројење за пречишћавање пијаће воде, уговорено 2015. године, било прво искуство у Србији са приватним постројењем које се укључује у водоснабдевање“ – став је активисте Душана Кокота из Грађанског преокрета.

Помозите Васељенску

Донирајте 5 €Донирајте 10 €Донирајте 20 €Донирајте 30 €Донирајте 40 €Донирајте 100 €Донирајте колико желите
Помозите рад Васељенске донацијом. Хвала!Данас

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.