Због пукотине на гасоводу у Бугарској заустављен доток гаса у Србију

0

Бугарски оператер гасне мреже Булгартрансгаз саопштио је да је прекинуо транспорт природног гаса у Србију и Мађарску, после пуцања гасовода у близини села Ветрино на североистоку земље, преноси Ројтерс.

Британска агенција подсећа да Бугарска транспортује руски гас преко своје гасне мреже у Србију и Мађарску.



Несрећа, која је пријављена у 3 сата ујутру по локалном времену, зауставила је и доток гаса ка Румунији, али је он делимично обновљен јутрос после 8 сати.

Компанија је у саопштењу навела да је услед пукотине настала само материјална штета и да су тимови већ на лицу места и раде на поправци гасовода.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Без грејања у Новом Саду

Јавно предузеће Новосадске топлане саопштило је да је због хаварије у Бугарској прекинуло испоруку топлотне енергије за грејање и топлу воду за све кориснике услуга.

Новосадска топлана у саопштењу је навела да ће испорука топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде за кориснике бити успостављена када буде нормализована испорука природног гаса и стабилизован технички систем тог предузећа.

У саопштењу се наводи да је хаварија у Бугарској довела до поптуне обуставе испоруке гаса према Јавном предузећа „Србијагас“, једином дистрибутеру гаса у Србији.

[table id=1 /]



Агенције

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *