Предраг Кон. (Фото: Јутјуб)

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон рекао је за медије да премијерка Србије тачно зна да би мере “спустиле криву”.

Он је рекао да инсистира на мерама које је Кризни штаб предлагао и да је све то предочено премијерки Ани Брнабић чији став је био да ако то будемо стално радили, онда ћемо непрекидно уводити и укидати мере, а главна ствар је имунизација.
Кон је рекао и да је премијерки Ани Брнабић рекао да је велика грешка да се не спроводе мере које је медицински део штаба тражио, а то је десет дана затварања, померање радног времена и да се на то надовежу ковид порпуснице. “Од тада непрекидно причам исто”, додао је Кон.

“Јер нема другог начина, тај начин је само привремен, једни начин изласка из ове ситуације је масовна имунизација. Имунизација би била довољна, али треба да дође на висок проценат. Тачно знам шта радимо, то што други не знају то је тако. Нема одступања што се тиче захтева о превентивним мерама да се поштују. Када неко стално тражи да се поштују мере, а ви добијате одговор да је инспекција урадила контроле, а онда гледате директан пренос догађаја где видите да се не поштују мере”, рекао је Кон.

Рекао је и да премијерка саслуша и добро зна да је преузела одговорност. “Ја инсистирам да све остане у записнику, буквално од речи до речи шта је изречено. По одлуци која је објављена у Службеном гласнику јасно је ко одлучује у овој земљи, то је Влада Србије”, додаје он.

Прочитајте још:  Кон забранио и грудвање и санкање: Ко пипне снег, одмах да пере руке!

Коментаришући то што многи захтевају да напусти Кризни штаб, Кон каже: “Ја не могу да сиђем с тог брода уколико ми неко не каже. Са њим тонем и ја. Ја се не удаљавам од тога. Како да изађем, на који начин да погледам у људе после. Сви здравствени радници су понижени у оваквој ситуацији, то сам рекао јавно и то говорим на Кризном штабу. Ово је крање озбиљна борба.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Говорећи о демонстрантима који су испре дњеговог стана узвикивали “Менгеле, Менгеле”, каже да се ради о “заблуделим људима који су наопаких доживљаја свега”.

“Мимоишао сам се с њима. Да ли бих изашао? Све зависи, ја морам да рачунам и на своје здравље, тешко да бих се уздржао да не изађем, још већа патња би то била за моју породицу. Мислим да је полиција одрадила свој посао и ја им захваљујем. Одмах идемо у неку политизацију, зашто неко није ухапшен није то питање за мене. Није ово почело од јуче, није од тог дана”, рекао је Кон, показавши претње које су му упућене путем друштвених мрежа.

Такође, рекао је и да је добио полицијско обезбеђење.

“Само новинари знају моју адресу. То је чињеница, имате ону емисију ‘папарацо’ где је исто приказано. Подлога јесте и антисемитизам и увреда је намерна везана за Менгелеа, он је радио експерименте на близанцима, то је катастрофално, нешто најодвратније у историји. Поређење је неприхватљиво. Ја немам фиксни телефон, нема могућности да се другачије дође до мене, него да они који су стално долазили испред моје куће, они знају адресу”, казао је др Кон.

Прочитајте још:  Kако се спремамо за поплаве: Нема планова, не зна се ко управља бранама

[table id=1 /]



Е.Н./Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Кон напушта Кризни штаб?

  1. JEVREJSKO KOPILE POGANO.NACISTICKI SMRADU ATEISTICKI.
    BILO BI MUDRO I PAMETNO DA NAPUSTIS “NASU SRBIJU”SA SVOJIM KOPILANIMA TO BI BIO PAMETAN POTEZ.ILI SE ROKNI I SPASI NAKOT.

    “KRENUCE BELE TROJKE NA VASE ADRESE”POGANA PORODICNA GNEZDA DA VAM DONESU CRNI PETAK”.MNOGO STE DUBOKO ZABRAZDILI SA IZDAJOM SRBINA”…..!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *