Легија започео штрајк глађу у затвору „Забела“

0

Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Милорад Улемек Легија (53), који је осуђен на 40 година затвора због убиства премијера Србије Зорана Ђинђића 2003. године, али и још три максималне казне, ступио је јуче у штрајк глађу у пожаревачкој “Забели”, сазнаје Нова.рс.

Вест о штрајку потврдио је за наш портал Легијин адвокат Александар Ковачевић.

„Тачно је да је мој брањеник јуче ступио у штрајк глађу. Он се 18 година налази у најстрожијој изолацији, онемогућено му је право на ресоцијализацију, али и посете и рад, иако нема ниједан дисциплински прекршај. Због чега му се сваке две године продужава боравак у самици, није познато. Надлежни органи напишу извештај којим му се продужава боравак, иако се у њему на наводи због чега, те самим тим не знамо ни на шта улажемо жалбу“, истиче Ковачевић.



Подсетимо, Милорад Улемек Легија (53), бивши командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), осуђен је 2005. на 40 година затвора због убиства премијера Зорана Ђинђића. Улемек је осуђен на још три максималне казне затвора, међу којима су за убиство Ивана Стамболића 25. августа 2000. и за покушај атентата на Вука Драшковића у Будви 15. јуна 2000. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бивши командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), већ 17 година се држи у строгој изолацији у затвору „Забела“, чуван је под посебним режимом и одвојен од других притвореника.



Легија се 2. маја 2004. године, након 14 месеци у бекству, предао полицији Србије. Тадашњи начелник Ресора јавне безбедности МУП-а Србије Мирослав Милошевић рекао је да се Луковић, „самоиницијативно“ предао полицији.

„Вечерас око 21 сат (Луковић) се самоиницијативно предао органима МУП-а. Лишен је слободе и даљи законски поступак је у току“, рекао је Милошевић за Телевизију БК.

Прочитајте још:  Нови Пазар: Затворском васпитачу смета бријање вехабија

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *