Људи у Великој Британији који објављују „лажне информације“ о вакцинама могли би завршити у затвору на две године

0

Coolpicture via Getty Images

Људи у Великој Британији који објављују „лажне информације“ о вакцинама на интернету могли би се суочити са две године затвора према новом закону.

Да, стварно.

Предлог закона о безбедности на интернету, описан као „главни закон за борбу против злостављања и мржње на интернету“, суочио се са жестоким критикама група за грађанске слободе због свог широког опсега.



Закон би створио кривично дело „свесно лажне комуникације“ које ће, према Тајмсу, „криминисати оне који шаљу или постављају поруку за коју знају да је лажна са намером да изазову „емоционалну, психичку или физичку штету евентуалној публици“. Владини извори су навели пример антиваксера који шире лажне информације за које знају да су неистините.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

С обзиром на то да су власти све врсте информација о пандемији и вакцинама сматрале „лажним“, за које се касније показало да су истините, ово је застрашујућа перспектива.

На пример, тврдње да вакцине нису у потпуности ефикасне у заустављању ширења ЦОВИД-19 некада би се сматрале „нетачним“, али је та позиција сада доказана чињеница.



Предлог закона би такође променио тренутни строжи стандард „непристојног“ или „грубо увредљивог“ садржаја у много ширу дефиницију „штетног ефекта“ када се одлучује да ли је објава или порука криминална.

Ово је више у складу са законима о говору мржње у Великој Британији који одређују да ли је чин говора мржње или „инцидент мржње“ почињен не на основу тога да ли се то заиста догодило или не, већ на основу наводне жртве која се осећа као да били су на мети.

„Нови прекршаји ће укључивати такозване „пиле-оне“ у којима се одређени број појединаца придружује другима у слању узнемиравајућих порука жртви на друштвеним мрежама“, пише Тајмс.

Прочитајте још:  Бајден се током говора у војној бази запитао да ли је он главнокомандујући



А ако мислите да ће то зауставити левичарску мафију која рутински формира „гомиле“ против конзервативаца због изражавања неслагања, размислите поново.

Она ће се селективно спроводити против људи који критикују или исмевају оне које се сматрају „потлаченим мањинама“, упркос томе што такве групе имају пуну подршку државе и сваке културне институције (људи из писма).

Закон о онлајн штети се појачава уз помоћ немилосрдне пропаганде о злостављању црних фудбалера на мрежи, упркос чињеници да већина злоупотреба потиче из иностранства, углавном из земаља Блиског истока.

[table id=1 /]



Превод: Васељенска / Извор: Самит Њуз

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *