Фајзер ће зарадити 36 милијарди долара од продаје вакцина

2

(Фото Бета/АП)

Америчка фармацеутска компанија Фајзер је подигла прогнозу прихода од продаје вакцина против ковида-19 за ову годину на 36 милијарди долара.

То је за 7,5 процената изнад пројекција из другог квартала, када је компанија предвиђала целогодишњи приход од вакцина у износу од 33,5 милијарди долара и двоструко је више од очекивања на почетку године, извештава агенција АП.

Само у трећем кварталу ове године, Фајзер је од продаје вакцина инкасирао око 13 милијарди долара, које дели са немачким партнером Бајонтеком.



Ројтерс извештава да ће у укупним приходима овог произвођача лекова вакцине у овој години имати удео од чак 44 посто.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поред тога, Фајзер је саопштио данас да у 2022. години очекује од продаје вакцина приход у износу од 29 милијарди долара, што је изнад прогноза на Вол Стриту, будући да преговара са више земаља о потписивању уговора о испорукама превентивне ињекције против короне, јавља Танјуг.



Осам економских аналитичара на Вол Стриту су у анкети Рефинитива у просеку предвидели да ће Фајзеров приход од вакцина износити 22,15 милијарди долара идуће године.

Из компаније су навели да иако имају капацитете за производњу четири милијарде доза 2022. године, за сада рачунају на продају око 1,7 милијарди доза, што значи да би могли да подигну прогнозу за наредну годину ако потпишу уговора о испорукама са земљама с којима воде преговоре.

[table id=1 /]



Извор: Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Фајзер ће зарадити 36 милијарди долара од продаје вакцина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *