Након временских неприлика нестало поврћа и меса

0

Shutterstock

Кинеска влада је поручила грађанима да припреме залихе прехрамбених производа и других кућних потрепштина у случају ванредне ситуације након неуобичајено јаких киша које су изазвале пораст цена поврћа и забринутост због несташица бојних производа.

У синоћњем саопштењу Министарства трговине позивају се локалне власти да обезбеде редовно снабдевања и стабилне цене и да на време упозоре грађане на све проблеме и застоје у снабдевању, преноси Ројтерс.

Централна влада обично улаже додатне напоре да повећа понуду свежег поврћа и свињског меса уочи најважнијег празника у Кини, Лунарне Нове године, који се прославља почетком фебруара следеће године.



Али ове године ти напори су још ургентнији јер су екстремне и неуобичајене временске неприлике почетком октобра уништиле усеве у Шандонгу, региону који предњачи по узгоју поврћа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога и ширење корона вируса на територијама од северозапада до североистока земље такође прете да поремете снабдевање прехрамбеним производима.

[table id=1 /]



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *