Index.hr: Џон Бон Жови и Брајан Адамс отказали одвојене концерте, јер су позитивни на коронавирус, oбојица музичара потпуно вакцинисани

1

Рокер Џон Бон Џови и канадски певач Брајан Адамс морали су да откажу одвојене концерте заказане за суботу увече због позитивних резултата теста на ковид-19. Они су део све веће групе извођача који су се заразили упркос вакцинацији.

„Џон је потпуно вакцинисан и осећа се добро“, рекао је његов портпарол.

Музичар је требало да наступи на тродневном бекству за Ноћ вештица у Саут Бичу на Флориди.



Публика је већ почела да долази на концерте, сви су морали да доставе доказ да су негативни на тесту или да су вакцинисани када је објављено да се наступ отказује, наводи 7News Miami.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Није прецизирано да ли ће им бити враћена средства за купљене карте.

Адамс је требало да наступи у суботу увече у част Тине Тарнер која је била једна од музичара примљених у Кућу славних рокенрола, али је такође морао да откаже због инфекције.

Адамсов портпарол за медије потврдио је да је певач у потпуности вакцинисан против Ковида-19 и да нема никаквих симптома.

Уместо Адамса, у последњем тренутку је ускочио Кит Урбан.

Када је у пролеће почела вакцинација против Цовид-19 захваљујући великим количинама вакцине, концерти уживо су настављени након дугих месеци затварања због пандемије.

Али студије су показале да вакцине, укључујући оне из Pfizer-BioNTech, Модерна и Јохнсон & Јохнсон, временом губе своју ефикасност. Због тога музичка индустрија треба да пронађе решења како би се наступи уживо обнављали, уз очување безбедности и извођача и пратећег особља на турнеји.

System of a Down је требало да наступи 22. и 23. октобра заједно са Корном, Хелметом и Russian Circles на стадиону Banc of California када је фронтмен Серј Танкиан објавио да је заражен.

Прочитајте још:  АМЕРИЧКИ АТАШЕ: СРБИЈА ТРЕБА ДА КУПУЈЕ ОРУЖЈЕ ОД ЗАПАДА

Представа је одложена за 4. и 5. фебруар уз обећање да ће карте важити од октобра.

Енглески извођач Ед Ширан требало је да наступи у емисији Saturday Night Live 6. новембра, али је такође на Инстаграму најавио да ће наступ бити само виртуелни пошто је био позитиван.

Након што је америчка Управа за храну и лекове (ФДА) одобрила вакцине, оне су постале доступне јавности, али у Калифорнији сви старији од 65 година који су вакцинисани, или особе са другим здравственим проблемима, позвани су да се ревакцинишу -названа боостер (боостер) доза.

Повећана доза се сада препоручује за све одрасле особе које раде у окружењу које је веома изложено вирусу, као што су болнице, школе, продавнице…

Међутим, проблем настаје за вакцинисане одрасле особе које не спадају у ову категорију. Зато локалне здравствене власти Лос Анђелеса траже негативан тест или доказ о вакцинацији да би ушле у јавни затворени простор као што су ресторани, салони или концертне дворане.

И пре званичног захтева локалних власти, такву политику увеле су музичке сале Троубадор и Зебулон због ширења веома заразног делта вируса. Али док млада публика која иде на концерте чека свој ред на трећу дозу, безбедност музичких дешавања је у празном простору.

[table id=1 /]



Index.hr

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Index.hr: Џон Бон Жови и Брајан Адамс отказали одвојене концерте, јер су позитивни на коронавирус, oбојица музичара потпуно вакцинисани

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *