Миодраг Лекић о дочеку Кривокапића у Београду: У дипломатији ништа није случајно – Ово је реванш за Кривокапићеву изјаву о Вучићевим малверзацијама са Ђукановићем

0

(фото:Вијести)

Председник скупштинског Одбора за међународне односе и бивши дипломата Миодраг Лекић рекао је да би се начин, на који је дочекан премијер Црне Горе Здравко Кривокапић у Београду, тешко могао сматрати примером добрих дипломатских манира.

И бивши амбасадор и дипломата Срећко Ђукић рекао је јуче, како је пренела агенција Бета, да је непојмљиво у светској дипломатији да министар пољопривреде дочекује премијера једне суверене земље у излизаним фармеркама и без кравате.



Потпредседник Владе Србије и министар пољопривреде Бранислав Недимовић јуче је дочекао премијера Црне Горе на аеродрому.

Кривокапић је у првој званичној посјети Србији након нарушених дипломатских односа, јер ниједна земља нема свог амбасадора у другој држави.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Миодраг Лекић (Демос) је казао да је било очекивано да, према дипломатским обичајима, премијера Црне Горе сачека у Београду председница Владе Србије.

”Иако су се класична дипломатска правила временом релативизовала сама слика дочека црногорског премијера у Београду од стране министра пољопривреде, уједно потпредсједника Владе, и то у видљиво изношеним џинс панталонама, је прилично интересантна, заправо толико неуобичајена, да бисмо је тешко могли сматрати примјером добрих дипломатских манира. Пошто у дипломатији ништа није случајно, могли би претпоставити да је овај упадљиво дегадирајући третман Кривокапића био неки облик реванша на његову оптужујућу изјаву с почетка мандата да је предсједник Србије актер финансијских малверзација око пројеката ‘Београд на води’ и то заједно са Милом Ђукановићем. Тада се, на захтјев предсједника (Алексанадар) Вучића да црногорски премијер пружи доказе за доста тешку јавну оптужбу, Кривокапић није више оглашавао”, каже Лекић.

У овој свакако непотребној епизоди, објашњава он, треба вероватно тражити и одговор да су власти у Београду у дужем периоду игнорисали Кривокапићеву више пута изражену жељу да посети Београд и сретне се са Вучићем.

Прочитајте још:  ЦРВЕНИ ХРВАТ: СИН БИВШЕГ КОМАНДАНТА ЦРНОГОРСКОГ САЈ–А ОФИЦИР У ХРВАТСКОЈ ВОЈСЦИ!

”У најкраћем, све ове епизоде, укључујући и ову посљедњу више припадају одређеној балканској традицији, а много мање старим добрим дипломатским правилима који важе за односе између двије земље. Правила која друге земље и даље поштују”, додаје Лекић.

[table id=1 /]



Вијести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *