Русија: Сами дали отказ, не желе да се вакцинишу

1

(фото:Павел Лисицин/РИА НОВОСТИ)

Екипа Хитне помоћи града Облучје у Јеврејској аутономној области (ЕАО) написала је оставку због невољкости да се вакцинише против корона вируса.

„Свих 15 радника Хитне помоћи написало је оставку због невољности да се вакцинише. Унапред смо упозорили управу да ћемо написати саопштење. Радићемо до 15. новембра“, рекао је један од радника Хитне помоћи у коментару за РИА Новости.

Према његовим речима, сви ови лекари раде на пола радног времена у ковид болници и у сталном су контакту са пацијентима, те су стога уверени да су имуни на КОВИД-19.



Информацију о отпуштању особља Хитне помоћи потврдио је Владислав Коган, главни лекар ОГБУЗ „Станица Хитне помоћи” ЕАО.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Касније је апел у име Когана објављен на веб страници ЕАО Департмент оф Хеалтх на Инстаграму. Он је уверио становнике да неће остати без лекарске помоћи.

„Сада је на територији региона распоређено пет екипа хитне помоћи, осим у самом Облучју, у селима Кулдур, Теплоозерск, Пашково и Биракан. Плус, тимови хитне помоћи распоређени по болницама. Чак и ако сви запослени који су писали оставку заиста дају отказ, град неће остати без медицинске помоћи“, наводи се у публикацији.

Росздравнаџор је раније затражио од територијалних органа одељења да идентификују грађане који су активно укључени у антивакциналну кампању и шире лажне информације о опасностима вакцинације против ЦОВИД-19.

Служба је посебно наложила да посебну пажњу посвети „здравственим радницима који учествују у кампањи против вакцинације“.

[table id=1 /]



РТ/РИА НОВОСТИ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Русија: Сами дали отказ, не желе да се вакцинишу

  1. То је права ствар!
    Ко хоће да сачува нешто, изгубиће све.
    Бар ми Срби знамо како то сатана (нато, еу, уса) ради.
    Само им попусти под претњом, узеће што си им
    попустио и испуниће претњу 100%!
    Ако им покажеш зубе, беже ко ненормални.
    ГАМАД.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *