Студенти који су поломили излог СНС у Новом Саду: Акт одбране демократије

0

Izvor: Screenshot / N1

Студенти који су разбили излог на просторијама Српске напредне странке (СНС) у новосадском насељу Детелинара, Срђан Ђурић и Младен Цвијетић, саопштили су да је то био “акт одбране демократије” јер, као млади, не желе да учествују у понављању грешака из прошлости, пошто “за непријатеље демократије нема демократије”.

Реагујући на тврдње потпредседника СНС и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића изговорене на конференцији за новинаре, Ђурић и Цвијетић истичу да је једина истина у његовом обраћању медијима била изјава да „није ни први ни последњи пут да се овако нешто догоди“.



Вучевић је бесрамно поистоветио себе и СНС са Новим Садом, стављајући СНС у улогу жртве и на тај начин инсинуирао да без икаквог повода грађани везују СНС са криминалом, диктатуром и корупцијом. За диктатуру су се сами везали када су одлучили да грађанима Новог Сада и Србије вежу руке и једног по једног, уз све манипулативне и репресивне методе, по сваку цену ставе у службу СНС, егзистенцијалним уцењивањем, констатују студенти.

Како су истакли, њих двојица нису били случајни пролазници те вечери када је разбијен излог СНС, већ су тај чин урадили са веома јасном намером, која је проистекла из наведених чињеница, „јер је дужност људи који имају критички развијену свест, да сада више него икада не дају мира диктаторском режиму који тлачи наше суграђане“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Свесни нашег преступа, сами смо отишли да се пријавимо јер нисмо за кршење закона и насиље. Знамо да кад би такав ниво одговорности поседовали градоначелник Вучевић и људи око њега, за своја (не)дела би добили вишегодишње казне затвора, закључили су Ђурић и Цвијетић у писаној изјави.

Прочитајте још:  Србија без струје: Kриви су „нестручни кадрови СНС-а који су до сада имали срећу“

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *