СВЕ СЕ ДОГОВОРИЛИ! Дробњак потврдио фарсу Вучића и “Рио Тинта” (ВИДЕО)

0

Да је пројекат “Јадар” унапред договорен са властима у Србији, потврђује и гостовање в. д. директора “Путева Србије”, Зорана Дробњака, у емисији “Уранак” на ТВ “К1”. А да је на делу једна велика фарса, у режији Александра Вучића, говори и доказ који се појавио, да је управо Дробњак, у децембру прошле године, потписао пуномоћје којим је омогућено компанији “Рио Сава” да у име “Путева Србије” прибавља техничку документацију за обилазницу око Лознице.

Тако су гледаоци уживо могли да виде како се Дробњак уплиће у лажи, као пиле у кучине, док му водитељка поставља питања, мрмља, прича неповезано, губи се, презнојава…



– Како то функционише? Је л’ то може да добије било које предузеће – упитала је Јована Јоксимовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Па, ми то не финансирамо, ми смо само дали сагласност – одговорио је уплашени Дробњак.

– Ко то финансира – знатижељна је била водитељка.

– Ја то не знам. Вероватно Јадар. Ми смо дали само сагласност фирми да она ради пројекат. Ми смо ти који гледају тај пројекат да буде како треба, а после ћемо да видимо ко ће да финансира – бубнуо је Дробњак.

– Па, не ради се пројекат без унапред договореног ко плаћа – изнела је опаску Јоксимовићка.

– Ја њих нисам питао ко им плаћа – промрмљао је Дробњак.

– Ко би могао – инсистирала је водитељка.

– Не знам, не знам ко им плаћа – рекао је презнојени Дробњак.

Прочитајте још:  Студија Рио Тинта: Бројни негативни утицаји на животну средину

Подсетимо, “Рио Сава Еџплоратион” је иначе у власништву Рио Тинта, једне од највећих рударских компанија на свету. Она у околини Лознице, у оквиру свог пројекта “Јадар” планира да експлоатише руду јадарит и да из ње издваја литијум-карбонат, натријум-сулфат и борну киселину, као готове производе.

Како је “Рио Сава Еџплоратион” добила добила пуномоћје да у име “Путева Србије” прибавља техничку документацију за обилазницу око Лознице, а да то до сада није обелодањено јавности, јасно је да је све већ унапред договорено и да ће најављени референдум бити само ругање грађанима.
Дакле, да Александар Вучић није све испланирао са “Рио Тинтом”, онда не би управо тој компанији дао да прибавља техничку документацију за обилазницу око Лознице. А путна инфраструктура је кључна за “Рио Тинто”, како би пословање било брже и ефикасније.

Све у свему, Вучић је још једном намагарчио грађане Србије и у лице им се наругао, а последице његове политике осећаће се дуго, јер где год се појави ова злогласна компанија, оставља пустош за собом.

[table id=1 /]



Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *