Ко неће на скуп СНС-а у Београду – добија отказ

1
СНС

СНС

Одложена скупштина Српске напредне странке на којој би требало да изаберу ново руководство одржаће се у суботу, 13. новембра, а припреме “јужњака” за одлазак у Београд увелико су у току. Мобилизација чланства и симпатизера кренула је и по јавним предузећима и установама, сведоче саговорници Јужних вести, а квоте за број по градовима и окрузима већ се, кажу, полако пуне.

Скупштина СНС-а више пута је досад одлагана, а последњи у октобру због, како је тада саопштено, неповољне епидемиолошке ситуације. У дану када је саопштено да се изборна скупштина странке одлаже за 20 дана, преминуле су 52 особе, а новозаражено је било 5.657 људи. Последњих дана и недеља од короне, према званичним подацима, свакодневно умре више од 60 људи, а број позитивних на дневном нивоу је изнад 6.000.

Ипак, за сада нема назнака да ће бити поновног одлагања, а у прилог томе говори и што су припреме увелико у току.



Потпредседник СНС-а Милош Вучевић рекао је раније да ће скупштини странке присуствовати 4.000 делегата, али ће том догађају који ће се одржати у “Београдској арени”, присуствовати много више чланова и симпатизера странке из целе земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како Јужне вести сазнају од извора из те странке у Нишу, тренутно се одржавају састанци по месним одборима, а очекују да се на скупштини повереници те странке за одређене градове и општине замене председницима одбора.

“Људи се условљавају, ко не жели да иде, неће добити ништа. Они који не оду, добиће отказ. То је наређење Бојана Бајагића и Извршног одбора. Нарочито је критикован због слабих резултата општински одбор на Палилули – сазнају Јужне вести у СНС-у.

Прочитајте још:  Шта се дешава ако се затвори цео Београд, које мере ће бити спроведене

Коментар о томе нисмо добили од Бајагића, члана Извршног одбора СНС-а, кога последњих година описују као алфу и омегу одбора у Нишу и Пироту. Он се није јављао на позиве новинара, па за сада није познато колико Нишлија ће присуствовати скупу у Београду. Није познато ни колико ће Пироћанаца тог 13. новембра пут Београда јер ни повереница Пиротског одбора Драгана Тончић није одговарала на позиве.

Оно што се зна јесте да активно раде на обезбеђивању подршке и из Ниша и Пирота, а чланови СНС-а који раде у јавном сектору имају задатак да поред свог обезбеде присуство још неколико људи.

Идентична ситуација је и у другим градовима и општинама на југу. У Прокупљу су, сазнају Јужне вести, директори јавних предузећа и школа већ добили инструкције да позивају људе, а квота за присуство на скупу напредњака у главном граду за цео Топлички округу је 1.000.

“Наређено је запосленима да мобилишу и пријатеље и родбину. Чланови СНС-а невољно пристају, плаше се због ковида, али верујем да се сви одазвају јер су уцењени због посла. Ко не може да пође, мора да обезбеди неког из окружења – каже Прокупчанин запослен у једној од тамошњих школа.

Незванично информације из Врања откривају да би у том граду требало да сакупе око 1.000 људи, а осим радника по јавним предузећима чланови партије морају да обезбеде и још неколико особа које би кренуле са њима.

Општински одбор СНС-а у Бујановцу мора да обезбеди 3 аутобуса за скупштину, сазнања су одбора Народне странке у тој општини, а председник тог одбора Саша Арсић каже и да је лично био присутан када су уговарали одлазак у Београд.

Прочитајте још:  МУП: Поново лажна дојава о бомби на лету за Београд-Москва – шести пут за мање од недељу дана

“Игром случаја био сам присутан када су двојица активиста СНС-а из Раковца на прослави у манастиру Прохор Пчињски саопштили шефу возног парка у Дому здравља Бујановац, у присуству директорке, да мора дати слободан дан тројици возача који су примљени на одређено време. Касније је једном од возача пришао активиста СНС из Раковца Љубисављевић и саопштио возачу да уколико планира да му продуже уговор да мора поћи и повести најмање још једног са собом у Београд” – каже Арсић.

“Мобилизација” напредњака активна је и у Лесковцу, чланови СНС-а који раде викендом већ узимају слободан дан 13. новембра, а како потвђују активисти локалног одбора у том граду, аутобусе резервишу и чланство и симпатизери који се спремају на пут.

[table id=1 /]



Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ко неће на скуп СНС-а у Београду – добија отказ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *