Бета: „Јарослав Черни“ прихватио понуду Миленијум тима за заједничко учешће у приватизацији института

0

(фото:НСПМ)

Компанија Миленијум тим (Милленниум Теам) понудила је директорима Института за водопривреду „Јарослав Черни“ заједничко учешће у приватизацији, што су они прихватили, сазнаје данас агенција Бета.

У Министарству привреде данас ће бити отворене понуде за куповину око 92 одсто капитала Института које су у државном власништву.

Процењена вредност капитала Института „Јарослав Черни“ је 2,8 милиона евра, а почетна цена дела који се нуди на продају је око 2,58 милиона евра.



Миленијум тим је руководству Института понудио формирање конзорцијума у којем би поред те компаније били и генерални директор и извршни директори, при чему би физичка лица учествовала са укупно 30 одсто у том конзорцијуму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

По сазнањима Бете, генерални директор Института Дејан Дивац и шеторица извршних директора одлучили су да прихвате понуду Миленијум тима и о томе обавестили запослене.

У образложењу те одлуке они су навели да и им је Миленијум тим саопштио да препознаје садашње добро пословање Института, као и његов потенцијал, да има намеру да очува капацитете и да жели да уложи средства у даљи развој Института, уважавајући његову основну делатност и позицију на тржишту.

Подсетили су да Миленијум тим и Институт већ две године заједно учествују на капиталном пројекту изградње београдског канализационог система, а у припреми је сарадња и на другим значајним пројектима.

„Нашли смо се у изазовној и ризичној ситуацији, јер смо добили могућност да преузмемо значајну одговорност за будуће пословање Института, односно да сразмерно делимо ефекте успеха и неуспеха будућег пословања, што истовремено значи и обавезу сразмерног улагања (приликом куповине и касније инвестирања) и у вези са тим лично кредитно задуживање, у шта бисмо морали да се упустимо у случају позитивног исхода, односно куповине Института од стране конзорцијума“, навели су челни људи Института.

Прочитајте још:  Провокација британске амбасадорке: На састанку са Вучићем носила мараму са стиховима химне Украјине

Додали су да је Институт у претходној и овој години, упркос пандемији ковид-19, остварио значајан успех: стабилно пословање, редовност и раст плата, успешно извршење свих обавеза према клијентима и кооперантима, добру позицију на тржишту и значајне уговоре.

„Очекујемо да ће Институт у следећој години, када ће обележити 75 година постојања, а такође и у даљем периоду, без обзира на исход започетог приватизационог поступка, наставити да обавља професионално све своје активности на истраживањима, пројектима и студијама, да ће и даље развијати стручне потенцијале, успешно пословати и задржати улогу кључне стручне и научне институције у домену вода у земљи и региону, што ће се, надамо се, одвијати у интересу запослених, али и у јавном интересу свих грађана“, истаƒкли су директори Института у писму запосленима.

[table id=1 /]



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *