Срдачан сусрет Ђурића и „албанског лобисте“ који је критиковао Вучића

0

Foto:printscreen/twitter/markodjuric

Након што је седам конгресмена САД писало америчком председнику Џозефу Бајдену са захтевом да се активније укључи у сузбијање корупције у Србији под режимом Александра Вучића, у прорежимским медијима су конгресмени прозвани албанским лобистима. Међутим, испоставило се да је једног од њих Џима Косту, само две недеље раније примио, а затим нахвалио, српски амбасадор у Вашингтону Марко Ђурић.

„Одлична дискусија са @РепЈимЦоста о све вец́ем потенцијалу Србије у области трговине, индустрије и технологије, нашем великом јубилеју (140 година пријатељских односа Србије и САД ) и регионалном значају иницијативе Отворени Балкан“, написао је Ђурић на Твитеру 21. октобра и поставио фотографију са конгресменом Костом.

Две недеље касније, 5. новембра, седам конгресмена САД упутили су писмо председнику државе Џозефу Бајдену са захтевом да се та држава активније ангажује у сузбијању корупције у Србији, спречавању гушења слободе медија и организовању слободних и фер избора. У писму се, између осталог, наводи да је председник Србије Александар Вучић продубио корупцију, да је власт омогућила огроман профит телевизији Пинк и да су послови државног Телекома обавијени велом тајни.

„Стога охрабрујемо вашу администрацију да се са председником Александром Вучићем ангажујете у борби против корупције и да се се сузбију напади на слободне медије. Оба питања су кључна за Србију и за њене тежње да постане део Европске уније”, наводи се у писму конгресмена, који позивају Бајдена и да размисли о употреби извршне наредбе 14033, која подразумева “блокирање имовине и забрану уласка у САД за особе које утичу да дестабилизацију ситуације на Западном Балкану“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Дечји плач из бездана херцеговачких јама



Један од семорице конгресмена потписника јесте Џим Коста, са почетка приче.

Човек са којим је Ђурић „одлично дискутовао“.

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *