Украдене лозинке девет организација широм света – мета Пентагон

0

(фото: дпа)

Најмање девет организација широм света хаковано је у осетљивим секторима, а на мети су се нашла и одељења Министарства одбране САД, саопштила је компанија за сајбер безбедност.
Према наводима фирме „Пало Алто Нетворкс“, група хакера скенирала је у септембру и октобру најмање 370 сервера широм САД. Скенирања су била „у великој мери неселективне природе“, саопштила је компанија, а циљане су институције од образовних до сервера повезаних са америчким Министарством одбране.



Компанија није прецизирала које су тачно организације биле хаковане, али је навела да су повезане са индустријама које се односе на технологију, одбрану, здравство, енергетику и образовање, преноси РТ.
Потпредседник компаније задужен за обавештајне податке Рајан Олсон рекао је за Си-Ен-Ен да је „девет жртава део очигледно веће шпијунске кампање“.
Олсон је рекао да су хакери украли лозинке од циљаних организација у нади да ће задржати дугорочан приступ њиховим мрежама.
Си-Ен-Ен је јавио да америчка Агенција за националну безбедност (НСА) и Агенција за сајбер и инфраструктурну безбедност (ЦИСА) прате активности хакера, као и да је НСА помогла „Пало Алто Нетворкс-у“ да анализира претњу. НСА и ЦИСА су одбиле да коментаришу идентитет хакера, наводи канал.
Сајбер криминалци широм света успели су успешно да провале у системе више великих корпорација и владиних агенција последњих година, захтевајући откупнину за осетљиве податке или покушавајући да их продају на дарк нету.

[table id=1 /]



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *