Литванија шаље војску на границу са Пољском и Белорусијом

0

Пољска (Фото: Sputnik / Филип Климашевский)

Литванија шаље на границу са Пољском и Белорусијом додатне трупе због прилива миграната, власти ће разматрати увођење ванредне ситуације на граници, јавила је агенција Ројтерс позивајући се на министарку унутрашњих послова Агне Билотајте.
Агенција додаје да је Билотајте такође рекла да ће влада у понедељак разговарати о увођењу ванредне ситуације на граници са Белорусијом.
Због ситуације на граници председник Пољске увео је ванредно стање на територијама које се граниче са Белорусијом, а за заштиту границе ангажоване су војска и полиција.


Гранични комитет Белорусије саопштио је раније да се велика група избеглица са стварима креће ауто-путем према граници са Пољском.
У последње време Литванија, Летонија и Пољска јављају о повећању броја приведених илегалних миграната на граници са Белорусијом, оптужујући Минск за стварање мигрантске кризе. Белоруски председник Александар Лукашенко раније је напоменуо да Минск више неће ограничавати прилив илегалних миграната у земље Европске уније, јер због санкција Запада „за то нема ни новца ни снаге“.
Белоруски граничари више пута су саопштавали о покушајима насилног пребацивања миграната из Литваније, Пољске и Летоније на белоруску територију.
Према последњим подацима, од почетка године више од 30 хиљада људи покушало је нелегално да пређе границу из Белорусије у Пољску.

[table id=1 /]



Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *