Премијерка Данске: Отежати живот невакцинисанима

0

PHILIP DAVALI via Getty Images

После готово два месеца без било каквих епидемиолошких мера, Влада Данске је данас одлучила да поново уведе ковид потврде због наглог повећања броја заражених.

„Тим за праћење епидемије препоручило нам је да ковид класификујемо као болест која прети друштву и да поново уведемо пропуснице и Влада ће то поштовати“, рекла је премијерка Мете Фредериксен на конференцији за новинаре, преноси Индеџ.

Крајем прошле седмице здравствене власти су упозориле на опасност преоптерећености болница због ковида, грипа и других заразних болести. Данас је у Данској, пети дан заредом, било више од 2.000 новозаражених, а 36 оболелих је на интензивној нези.


„С ковид пропусницом се може живети. Она вам омогућава да будете мирни када идете у биоскоп или на концерт. Њихово поновно увођење ће закомпликовати свакодневицу онима који нису вакцинисани, а мислим да тако и треба да буде“, казала је премијерка.

Ковид пропуснце у Данској су први пут уведене на пролеће, а укинуте су 10. септембра, када је дневни број новозаражених био четири пута мањи него сада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Данској је 85,9 посто старијих од 12 година примило две дозе вакцине.

[table id=1 /]



Данас/ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *