Аустрија сутра спроводи вежбу нестанка струје, обични грађани не треба да брину

0

ALEXANDER KLEIN / AFP

Аустријске хитне службе припремају се за вежбу у вези са могућим нестанком струје, али обични грађани немају о чему да брину, пише аустријски портал на енглеском језику Тхе Лоцал. Аустријска влада и регионалне власти спровешће сутра вежбу искључења струје под називом “Енергија 21”.

Како наводи Тхе Лоцал, Ради се о вежби за регионе, релевантна владина министарства и електродистрибуције, како би испитали како би сарађивали да би осигурали да све протече глатко, у случају да се нестанак струје заиста деси, и због тога, како се наводи, то неће имати утицаја на обичне грађане.

Поводом гласина које круже друштвеним мрежама да струје неће бити следеће седмице, и да ће то утицати на функционисање домаћинстава, Министарство унутрашњих послова је јасно истакло да то неће бити случај, а сви људи и организације који буду погођени вежбом унапред су обавештени.



„Насупрот лажним извештајима који круже, неће бити ненајављених искључења струје током вежбе 12. новембра“, наводи се у саопштењу министарства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Власти вежбају за случај да рецимо хладно време и појачана потрошња доведу до нестанака струје услед кварова. Мада то није у вези са конректном претњом, власти заиста верују да ће у годинама које долазе бити појачан ризик од нестанака струје.



Заправо, нестанци струје већ су погодили Аустрију и суседне земље. Електродистрибуција Штадверке Кефлах у региону Штајерске била је на мети хакерског напада у априлу ове године, који је парализовао њихов интерни систем. Други могући узроци нестанака струје могли би бити лоше време, попут сценарија који ће сада испробати аустријске власти, али и технички квар или људска грешка.

Прочитајте још:  Римски Папа поново сарађује са нацистима

Такође, јавности су упућени савети у случају могућих нестанака струје да направе залихе код куће у којима ће бити батеријска лампа, прва помоћ и конзервисана храна, и да прате планове за реаговање у ванредним ситуацијам у својим локалним срединама, како би знали где да потраже помоћ, уколико им буде неопходна.

[table id=1 /]



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *