САД: Више од два милиона антигенских тестова повучено из употребе због лажних позитивних резултата

0

AP Photo / Matias Delacroix

Америчка Администрација за храну и лекове (ФДА) наложила је повлачење 2,2 милиона антигенских тестова за брзо тестирање на вирус корона у кућним условима због лажних позитивних резултата.

ФДА је саопштила да се ради о тестовима аустралијске компаније „Елуме“, додајући да „коришћење тих тестова може изазвати озбиљне последице по здравље, чак и смрт“.



Антигенски тест, који идентификује протеин вируса корона, одобрен је за хитну употребу у САД прошле године. Може да се купи без рецепта и користи за старије од две године. Употребљава се тако што се њиме узима узорак из носа, на основу којег се детектује да ли је неко позитиван на вирус корона.

ФДА је саопштила да се повлачи серија произведена од фебруара до августа ове године, а аустралијска компанија је додала како „ради заједно са властима на повлачењу погођених тестова са тржишта“, преносе амерички медији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



До сада је здравственим властима САД пријављено 35 случајева лажно позитивних резултата и ниједан лажно негативан.

ФДА је саопштила како то може довести до тешких здравствених последица, будући да се особе које буду тестиране могу подврћи третманима лечења који укључују антивиралну или терапију антителима.

[table id=1 /]



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *