Лудило у Вашингтону: Конгресмени врше притисак на Бајдена да нападне Донбас

0

(фото:Army. mil)

Предложено је да се Оружаним снагама Украјине обезбеде обавештајне информације и да се пошаљу значајне снаге у Црно море за удар на Донбас у циљу подршке Украјини.

Писмо председнику Сједињених Држава потписано је док трају припреме Оружаних снага Украјине за велика непријатељства у региону.

Истовремено, у Црном мору се тренутно налазе три ратна брода америчке морнарице, а ловци Ф-15 су распоређени у близини граница Украјине.



Ова чињеница указује на могућу америчку интервенцију у сукобу у Донбасу и вероватно ће изазвати узвратне мере Русије, на пример, кроз пребацивање руских трупа, како на границе Украјине и самопроглашених република, тако и на територију ДНР и ЛНР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је руско министарство одбране објавило да има сазнања о намерама америчке авијације и флоте да започну непријатељства у региону, међутим, с обзиром на неспремност Оружаних снага Украјине, америчка интервенција ће бити одложена на неодређено време.

„Ако САД почну да снабдевају украјинске оружане снаге оперативним обавештајним подацима, онда ће се све завршити веома лоше за Донбас. Данас је већина напада украјинских оружаних снага хаотична, али ако Пентагон то подржи, Донбас ће бити изгубљен “, напомињу стручњаци у руским медијима.

Администрација Беле куће још није одговорила на захтеве представника америчког Конгреса.

[table id=1 /]



Правда/Вебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *