Швајцарци упропастили Милановића: Он је провокатор, срећа је што нема атомску бомбу

0
ким

Зоран Милановић. (Фото: Јутјуб)

Швајцарски лист Тагес-Анзеигер (ТА) објавио је чланак о хрватском председнику Зорану Милановићу у којем га описује као провокатора, уз наслов “Срећом нема атомску бомбу”.

“Милановић је својевремено био социјалдемократа, а као премијер водио је Хрватску у ЕУ. Сада шеф државе усваја популистички тон, удвара се ратним злочинцима и вређа босанске муслимане” – пише швајцарски лист у чланку који потписује њихов уредник Енвер Робелли.

Шаље провокације



Чланак о Милановићу отварају анегдотом која илуструје његов комуникацијски стил.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Шта председник чита? Ово питање недавно је поставила једна загребачка књижара и организовала догађај с хрватским председником Зораном Милановићем. Стигао је тачно на време, руковао се и рекао да је као тинејџер, између осталог, прогутао дело О демократији у Америци Алеџиса де Тоцqуевиллеа и монументални роман Фјодора Достојевског Браћа Карамазови. Шеф државе се брзо упустио у чаврљање и у неком тренутку изјавио: Сматрам да је бесмислено потицати људе да читају. Милановић има талента да једном непромишљеном опаском изазове колутање очима” – пише ТА.

Лист наводи да се Милановић понаша као провокатор и да од избора за председника шаље провокације у смеру Босне и Херцеговине. Спомиње се његова изјава „прво сапун, онда парфем“ те се констатује да је у Сарајеву схваћена „као расистичка увреда“.

Што се тиче Милановићеве политике према БиХ, ТА пише да „чак флертује с идејом трећег ентитета“ те спомињу његову недавну изјаву о томе да рата у БиХ неће бити јер „немају леба јести“, коју квалификују као „циничну“.

“С вођом босанских Срба Милановић се очито добро разуме. Након једног сусрета с Додиком у Загребу крајем октобра Милановић је рекао да је Додик „најмањи проблем“ у БиХ. САД гледа на то другачије те су опасног популиста који прети одцепљивањем РС одавно ставили на црну листу“, пише ТА.

Прочитајте још:  Хрвати добили нову казну од ФИФА

ТА Милановића оптужује и за историјски ревизионизам јер не признаје пресуде Хашког трибунала неким босанским Хрватима, а подсећају и да је Бранимиру Главашу вратио ратна одличја.

Исказао поштовање
Тако је Главаш фактички рехабилитован иако се против њега годинама воде судски процеси због ратних злочина над цивилним становништвом у Осијеку“, сматра швајцарски лист.

Истиче се и да је Милановић исказао поштовање за ратног злочинца Слободана Праљка.

“Тренутно се председник Милановић свађа с министром одбране о томе ко је главни у војсци. Међусобно се вређају као два пијанца у балканској биртији. Председник је министра назвао гаулајтером, дакле нацистом, а министар је председнику поручио да је психијатријски случај – пише ТА.

Швајцарски лист чланак о Милановићу завршава цитирањем загребачког психијатра Хермана Вукушића који је анализирао председникову личност и закључио да је „срећа што нема атомску бомбу, пише Индекс.хр.

[table id=1 /]



Ало/Индекс.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *