Нових 132 милиона за Кокезу и другаре од Вучића

0

Вучић (Фото: Јутјуб)

И док се јавност пита где је нестао Славиша Кокеза, оптужен од стране режима да је припремао атентат на Александра Вучића и да је државу ојадио за 640 милиона евра, београдски градски оци частили су Кокезину фирму са 132 милиона динара. Наравно, све то не би могло без амина са Андрићевог венца, где управља апсолутистички господар Србије, који узима и даје како му одговара.

“Док се за децу која су животно угрожена свакодневно скупља новац СМС порукама, напредњаци и даље намештају послове једни другима. Нових 132 милиона динара за Кокезине другаре” – објавила је на Твитеру председница Градског Одбора Странке слободе и правде, Мила Поповић.

Како се може видети из Одлуке о додели уговора, „Проинтеру“ као члану групе понуђача, међу којима су и фирме „Уницом-Телецом“ и „Сапиенс Солутионс“, додељена су средства у износу од 131.940.000,00 динара, са ПДВ.



Средства су добијена у поступку јавне набавке услуге – Имплементација САП ХЦМ модула на нивоу ИБК града Београда – финансијски информациони системи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дакле, Славиша Кокеза можда јесте у илегали, али то не значи да је живот за њега или његове послове стао. Напротив, бивши председник Фудбалског савеза Србије и некадашњи потпредседник Црвене звезде, из фотеље свог дома успева да „Проинтер“ одржи на тржишту.

Подсетимо, град Београд је у марту ове године, управо док је трајала кампања у прорежимским медијима против Кокезе, његовој фирми „Проинтер“, доделио Уговор о ИТ услугама за предшколске установе и прихватилишта у вредности преко 50 милиона динара.

Прави пример како политика утиче на увећавање приватног богаства показује Кокезина фирма „Проинтер“, која је од око 150.000 евра (15,9 милиона динара) у 2011. години, дошла до 50 милиона евра у 2016. години. Свих тих година, главни партнер и финансијер Кокезине фирме била је држава, односно њене институције и предузећа.

Прочитајте још:  Kолико Вучић плаћа стране дипломате на служби у Београду Уста пуна похвала а џепови новца

[table id=1 /]



Директно.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *