Прећутали најновији терор према грађанима: У Србији после 20 потребне ковид пропуснице и за пекаре и продавнице

0

(фото: Нулта Тачка)

Ковид пропуснице у Србији ступиле су на снагу пре непуних месец дана када је власт заједно са Кризним штабом увела овакву меру додуше у скраћеном обиму.
Увођење оваквих мера многи су оценили као безначајне док оне задиру у основне људске слободе но власт је добро знала на који начин ће спречити могуће демонтрације грађана те је на перфидан начин спровела ову меру у сектору угоститељства и коцкарница.

Овакве уцене и “мотивација” која је све само није мотивација већ присила нису уродиле плодом јер је у Србији од увођења ковид пропусница вакцинисано свега 1,1% становништва те је званичан број вакцинисаних остао низак, свега 43,9%.

Са друге стране оно што је заправо забрињавајуће јесте тумачење и прихватање ковид пропусница од стране привредника који су по свему судећи почели да се утркују без икакве наредбе или обавезе, да испуне задатак дискриминацијие грађана.


Наиме, како НТ сазнаје а како се може и видети на друштвеним мрежама су почеле да круже фотографије и сведочења наших грађана како поједини објекти који по свему судећи не спадају у оне који су у обавези да од госта траже на увид ковид пропусницу то заправо раде.

Синоћ се на друштевним мрежама појавило неколико фотографија на којима се може видети обавештење фирме “Скроз добра пекара” на којем стоји да је “конзумирање пића и хране у њиховим објектима дозвољено након 20х само за оне који имају ковид пропуснице”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ту је и још једна фотографија истог обавештења из исте пекаре али са друге локације.

Прочитајте још:  ТРАМП: Корона вирус ће нестати и без вакцине!

Да ту не буде крај дискриминацији и да “Скроз добра пекара” не остане усамљена у вршењу дискриминације грађана, постарала се госпођа која је у Фејсбук групи “Крагујевчанке” посведочила догађају у којем је било умешано њено дете које по њеним речима није могло да уђе у једну од филијала супермаркета “Трнава промет” у Крагујевцу након 20х јер није имало ковид пропусницу.

 

Да ли је у овом супермаркету дошло до забуне или погрешног тумачења правила то не можемо да знамо са сигурношћу али у сваком случају видевши како један ланац пекара врши дискриминацију грађана, није тешко поверовати госпођи која је посведочила ситуацији у којој се нашло њено дете.

[table id=1 /]



Марио Бојић/Нулта Тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *