У Србији 55.000 људи мање него прошле године

0

Foto: Shutterstock

Помоћница министра за бригу о породици и демографију Александра Чамагић изјавила је током радне посете Беочину и Сремским Карловцима да је држава, оснивањем посебног Министарства, показала чврсту намеру да се суочи са проблемом лоше демографске слике коју попут целе Србије, деле и те две општине.

Како је саопштено из тог Министарства, Чамагић је рекла да је у Србији прошле године „први пут рођено мање од 62.000 беба, а умрло је 115.000 људи, што је 55.000 мање становника“.

Она је додала да је „породици потребна подршка свих институција, посебно у време пандемије, када је додатно изложена терету очувања здравља, како менталног тако и физичког“.



У разговору са председницом општине Беочин, Мирјаном Малешевић Милкић, истакнуто је да ће од наредне године деца у тој општини имати бесплатан вртић, да је у току адаптација предшколске установе и основне школе, као и да се уводи програм геронто-службе и програм помоћи хранитељима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник општине Сремски Карловци Александар Стојкечић рекао је да ова локална самоуправа „од прошле године за свако новорођенче уместо 20.000 динара, издваја 30.000, а ове јесени, сви ђаци прваци добили су бесплатно уџбенике“.

[table id=1 /]



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *